Ακόμα και οι εταιρείες σεκιούριτι, που οι δουλειές τους ανέβηκαν κατακόρυφα στα χρόνια της κρίσης, βάζουν λουκέτο. Η ΠΥΡΣΟΣ Security Α.Ε. με έδρα την Αθήνα, υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη και έντονη παρουσία στη Θεσσαλία, κατέβασε αιφνιδιαστικά ρολά χθες καθώς οι εργαζόμενοι που πήγαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και τα βρήκαν κλειστά.

Τέσσερις άνθρωποι από Τρίκαλα και Καρδίτσα που δούλευαν σε αυτή έμειναν χωρίς δουλειά, ενώ άγνωστος αλλά μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των εργαζομένων σε Λάρισα και Μαγνησία καθώς η «Πυρσός» είχε εκχωρήσει τους πελάτες της σε άλλη συνεργαζόμενη επιχείρηση που εδρεύει στο Βόλο.

Και να σκεφτεί κανείς ότι στα μέρη μας η εν λόγω εταιρεία εξυπηρετούσε από τράπεζες και ΔΕΗ, μέχρι σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα.

Το νέο "λουκέτο" έρχεται να συνταράξει τα θεμέλια της αγοράς πανελλαδικά καθώς η εν λόγω εταιρία υπολογίζεται ότι απασχολούσε περί τα 700 άτομα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση που καθημερινά μόνο στην Αθήνα εκτελούσε 30 δρομολόγια χρηματαποστολών σε τράπεζες, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο τρία. Το γεγονός αυτό προκάλεσε υποψίες στους υπαλλήλους, οι οποίοι για αρκετό χρονικό διάστημα μένουν απλήρωτοι ή λαμβάνουν έναντι από τα χρηματικά ποσά που τους οφείλονται.

Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν λίγη ώρα αργότερα όταν ο διευθυντής ασφαλείας τους γνωστοποίησε ότι η εταιρεία παύει τις εργασίες τους. "Με ενημέρωσαν οι συνάδελφοι ότι αρχικά οι τράπεζες τους είπαν πως σήμερα θα ήταν η τελευταία ημέρα συνεργασίας με την εταιρία security. Μόλις επέστρεψαν μετά τις χρηματαποστολές στη βάση τους, ο διευθυντής ασφαλείας του ανέφερε ότι κλείνει η εταιρία" λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υπαλλήλων ασφαλείας, χρηματαποστολών και φυλακών Νίκος Παπακωνσταντίνου και συνεχίζοντας προσθέτει: "Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο οι υπάλληλοι στην εταιρεία Πυρσός πληρώνονταν με καθυστέρηση που έφτανε και του επτά μήνες. Με το κλείσιμο της εταιρείας θα μείνουν άνεργοι περίπου 700 άτομα".

Η εταιρεία "Πυρσός security" δραστηριοποιούνταν στο συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία 22 χρόνια. Οι υπάλληλοί της σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη καταφύγει στην επιθεώρηση εργασίας, ενώ σήμερα Τετάρτη αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Αθήνα στο υπουργείο Εργασίας. 

Λ.Ε.