Στις 24 Αυγούστου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα του προγράμματος «Κινούμε Ηλεκτρικά» μέσω του οποίου θα επιδοτηθεί η αγορά ή η μίσθωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων (ιδιωτικής χρήσης και ταξί), ποδηλάτων και δικύκλων.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε σήμερα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τα 100 εκατ. ευρώ του προγράμματος θα μπορέσουν να επιδοτηθούν περί τα 15.000 αυτοκίνητα και 12.500 δίκυκλα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου:

- Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, η ειδική  ιστοσελίδα (http://kinoumeilektrika.ypen.gr ) θα είναι στον αέρα και θα παρέχει on line πολλές χρηστικές πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους.

Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει η λειτουργία του help desk με 5 τηλεφωνικές γραμμές και την δυνατότητα αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος αλληλογραφίας (στη διεύθυνση kinoumeilektrika@ypen.gr) για να απαντώνται τα ερωτήματα των πολιτών.

- Έως την Παρασκευή  7 Αυγούστου θα έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών)  και θα δοθεί η δυνατότητα παραγγελίας ή αγοράς ηλεκτρικού οχήματος. 

Δηλαδή από την 7η Αυγούστου η σχετική δαπάνη θα είναι επιλέξιμη.

- Στις 24 Αυγούστου η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί και θα υποδέχεται αιτήματα συμμετοχής.

Με πληροφορίες από tovima.gr