Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, την Τρίτη 17 Μάϊου.

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Ο βουλευτής, μαζί με μέλη και φίλους του κόμματος, έκανε περιοδεία σε κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, συζητώντας με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό. Επισκέφθηκε την ουρολογική, το ακτινολογικό, τη νεφρολογική και παθολογική κλινική, για τις οποίες το κομμουνιστικό κόμμα έχει καταθέσει ερωτήσεις στη βουλή. Επίσης, επισκέφθηκε την αιμοδοσία και τις υπηρεσίες καθαριότητας του νοσοκομείου.

Στην περιοδεία εκφράστηκε έντονα η ανησυχία των εργαζομένων για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμούς. Αναδείχθηκαν ιδιαίτερα τα ζητήματα της εντατικοποίησης της εργασίας που υπήρχε ήδη πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, της μεγάλης ανησυχίας για την ανασφάλεια στην οποία βρίσκονται μόνιμα οι δεκάδες συμβασιούχοι υγειονομικοί σε όλα τα τμήματα και της ομηρίας στην οποία βρίσκονται οι δεκάδες υγειονομικοί σε αναστολή λόγω της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Στη συνέχεια, έγινε συνάντηση με τη Διοικητή του νοσοκομείου, οπού συζητήθηκαν η κατάσταση του νοσοκομείου και οι συνθήκες εργασίας, όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Και από αυτή τη συζήτηση διαπιστώθηκε η μεγάλη ανάγκη για δραστική αύξηση του προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αλλά και για σημαντική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί.

Κλείνοντας την περιοδεία, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τα σωματεία των υγειονομικών, την ΕΙΝΚΥΝΚ, τους Συλλόγους Εργαζομένων του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας.

Στην εκδήλωση, αναπτύχθηκε ο προβληματισμός για τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και για τις αρνητικές εξελίξεις με την προώθηση και νομοθέτηση από την κυβέρνηση των σχεδίων για το εμπορευματοποιημένο «νέο» ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για την υγεία, την πρωτοβάθμια φροντίδα και την πρόληψη. Ειδική αναφορά έκανε σε ιδιαίτερα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, αλλά που έχουν κοινή αιτία με την κατάσταση απαξίωσης στην οποία βρίσκονται οι δημόσιες δομές υγείας σε όλη την Ελλάδα.

Όπως είπε «η άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο της Καρδίτσας είναι μία μικρογραφία της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται γενικότερα όλο το δημόσιο σύστημα υγείας». Αναφέρθηκε, ακόμη, στις εξελίξεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, τις τραγικές επιπτώσεις που έχει στους λαούς, όπως τώρα με την ακρίβεια, αλλά και τους κινδύνους που γεννά για το λαό μας η εμπλοκή της χώρας μας.

Έκανε ειδική αναφορά στην πείρα και στη δύναμη που προσφέρει ο σημαντικός αγώνας των υγειονομικών, όπως και στην Καρδίτσα, ενάντια στις διαχρονικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την ικανοποίηση των αναγκών υγειονομικών και ασθενών, τόσο μέσα από τη Βουλή, όσο και με μπροστάρηδες τους υγειονομικούς, μέλη του ΚΚΕ, για την οργάνωση και την κλιμάκωση του συνδικαλιστικού τους αγώνα.