Την πολυβραβευμένη γιαπωνέζικη ταινία “Drive my Car”, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από την Τρίτη 18 Ιουλίου έως Σάββατο 22 Ιουλίου, στις 22.00

Ένα διήγημα 24 σελίδων του Χαρούκι Μουρακάμι γίνεται ταινία δρόμου 180 λεπτών, όπου ο Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι μάς προσκαλεί να κοιτάμε από το παράθυρο και μέσα μας. Εκεί όπου κρύβεται το τραύμα που κουβαλάμε και στο δικό μας πορτ μπαγκάζ.

Ο Γιουσούκε Καφούκου, θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, είναι παντρεμένος με την αγαπημένη του Ότο, μια σεναριογράφο.

Όταν εκείνη πεθαίνει ξαφνικά, αφήνει πίσω της ένα μυστικό. Δύο χρόνια αργότερα ο Καφούκου, αδυνατώντας να διαχειριστεί την απώλεια της γυναίκας του, δέχεται μια πρόταση να σκηνοθετήσει μια παράσταση σε ένα φεστιβάλ και με το αυτοκίνητό του φτάνει στη Χιροσίμα.

Εκεί γνωρίζει τη Μισάκι, μια λιγομίλητη γυναίκα που έχει αναλάβει καθήκοντα σοφέρ.

Η ταινία του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου και τελικά πήρε εκείνο της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, το Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών του 2021 και τα βραβεία Ενώσεων Κριτικών στις Κάννες, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες και στο National Board of Review.

Δράμα 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 180'

Γιαπωνέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ριουσούκε Χαμαγκούτσι με τους: Χιντετόσι Νισιτζίμα, Τόκο Μιούρα, Μασάκι Οκάντα

Γενική είσοδος 4 ευρώ