Και τη φετινή χρονιά συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα προγράμματα μουσικής καλλιέργειας βρεφών και νηπίων BabymusicArte” στη Λάρισα, στην οδό 23ης Οκτωβρίου 66 (έναντι Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου) και στην Ελασσόνα, στην οδό 1ης Μεραρχίας 38.

Τα προγράμματα BabymusicArte”, τα οποία αποτελούν τμήμα του Μουσικού Συλλόγου musicArte και πραγματοποιούνται ήδη με μεγάλη επιτυχία στην Ελασσόνα από το 2016, στοχεύουν στη βιωματική ανάπτυξη της μουσικότητας που κάθε άνθρωπος διαθέτει από τη γέννησή του, με τρόπο φυσικό όπως η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας. Επιπλέον, εισάγουν το παιδί στον κόσμο της μουσικής και του ομαδικού τραγουδιού, ενισχύοντας την κοινωνικότητά του, το συναισθηματικό δεσμό με τους γονείς του και την αυτοεκτίμησή του.

Τα εργαστήρια στα οποία μπορεί να ενταχθεί κάθε παιδί είναι:

  • 4 μηνών – 18 μηνών (μαζί με γονείς)
  • 18 μηνών – 3,5 ετών (μαζί με γονείς)
  • 4 – 6 ετών (χωρίς γονείς)
  • Χορωδία “babymusicArte” (από 5 ετών και πάνω)

Παιδαγωγικά υπεύθυνη όλων των εργαστηρίων είναι η μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη, μουσικολόγος Α.Π.Θ., Med, διπλωματούχος πιανίστα και καθηγήτρια ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, με πολύχρονη εμπειρία στη μουσική καθοδήγηση βρεφών και νηπίων, στον μουσικό σύλλογο musicArte και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Διδάσκουν επίσης συνεργαζόμενοι εξειδικευμένοι μουσικοπαιδαγωγοί.

Επιπλέον, δίνεται  η δυνατότητα συμμετοχής σε ατομικές συνεδρίες μουσικοθεραπείας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η Μουσικοθεραπεία (Music Therapy) αποτελεί κύρια ή συμπληρωματική θεραπευτική παρέμβαση, στην οποία πραγματοποιείται η κλινική χρήση της μουσικής, μέσω αυτοσχεδιασμού με μουσικά όργανα, τραγουδιού, και μουσικής ακρόασης, με σκοπό την επίτευξη εξατομικευμένων στόχων.

Ενδεικτικά, οι συνεδρίες θα απευθύνονται σε παιδιά με:

  • Αναπτυξιακές διαταραχές (Αυτισμό, νοητική υστέρηση κ.α.)
  • Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)
  • Προβλήματα συμπεριφοράς
  • Σύνδρομο Down, Angelman, Prader – Willi και άλλα σύνδρομα και διαταραχές

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται από τον ειδικό μουσικοθεραπευτή κ. Φάνη Μπουχλαριώτη, Msc Music Therapy (University of Macedonia).

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Τηλ: 6973450912 (κ. Έφη Φαρμάκη), 6977144909

Facebook: @BabymusicArte

E-mail: babymusicarte@gmail.com