To «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε την Τετάρτη (19/10) ο Λεβαδειακός, κερδίζοντας στο Αλκαζάρ την ΑΕΛ με 2-1 για την 5η φάση της διοργάνωσης.

Οι Βοιωτοί βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, καθώς ο Πεντρόσο βρήκε δίχτυα στο 7' με σουτ και με την μπάλα να έχει χτυπήσει πρώτα στο δοκάρι, αλλά έβγαλαν αντίδραση γρήγορα.

Στο 10' ο Θεοδωρόπουλος έδειξε τα αντανακλαστικά του σε σουτ του Σκβάρκα, με τον Τζημόπουλο στο 16' να φτάνει κοντά στο να σημειώσει αυτογκόλ σε λανθασμένο γύρισμα της μπάλας προς τον Στογιάνοβιτς, η οποία σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 25' ο Νίκας με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα και η ανατροπή ολοκληρώθηκε πριν φύγει το α' ημίχρονο χάρη στο γκολ του Σκβάρκα στο 44' με κοντινό σουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι «βυσσινί» πίεσαν για το 2-2, με τον Στογιάνοβιτς ν' αποκρούει τα σουτ των Νικολιά στο 69' και Πλέγα στο 76', ενώ ο τελευταίος αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στο 90'+6, για να μείνει το 1-2 έως το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσέτσιλας του Συνδέσμου Γρεβενών με βοηθούς τους Σαμοΐλη και Φωτόπουλο, αμφότεροι του Συνδέσμου Αθηνών.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης (64' Θ. Παπαγεωργίου), Κοσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Κ. Παπαγεωργίου (72' Μιλτιάδης), Πλέγας, Θωμαΐδης (81' Αντράντα), Νικολιάς (81' Γλυνός), Πεντρόσο, Όγκμποε.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Tσάπρας, Παναγιώτου, Τζημόπουλος (63' λ. τρ. Μπαχανάκ), Βινίσιους, Χάμοντ (84' Μεχία), Νίκας, Σκβάρκα, Λούα Λούα (73' Τόρο), Μουτίνιο, Δούμτσιος (84' Τσιριγώτης).

a-sports.gr