Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Λάρισας (ΣΑΔΑΣ Λάρισας) "καλεί όλους τους πολίτες της Λάρισας σε ανοικτό Δ.Σ. με μοναδικό Θέμα τον “Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών για τον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαίου Θεάτρου”.

Το Δ.Σ. θα λάβει χώρα την Τρίτη 31.05.2022 και ώρα 6.00μμ στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας στον χώρο έκθεσης των προτάσεων που κατατέθηκαν σε αυτόν τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό του Δήμου μας.

Αφού περιηγηθούμε την έκθεση και λάβουμε υπόψη όλες τις προταθείσες Ιδέες και ιδιαίτερα τις βραβευθείσες, θα ακολουθήσει συζήτηση για την σκοπιμότητα αυτού του διαγωνισμού, τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά την υλοποίησή του.

Στην συνέχεια θα ακούσουμε τις παρατηρήσεις των εκτός του Δ.Σ. συναδέλφων που θα παραβρεθούν αλλά και αυτές των πολιτών που ενδιαφέρονται για αυτό το σημαντικό θέμα που θα προσδιορίσει άμεσα το μέλλον της πόλης στην οποία ζούμε.

Θεωρούμε ότι αυτός ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο διαβούλευσης, πρώτο βήμα μιας ανοιχτής συζήτησης που αφορά το μέλλον του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, ιδιαιτέρως τον λόφο του Φρουρίου, τις οδούς Παπαναστασίου και Απόλλωνος, τον Πηνειό Ποταμό και την Διασύνδεση των ιστορικών τόπων, δηλ. όλων των σύγχρονων θεμάτων που πλέον απαιτούν επιτακτικά σχεδιασμό!

Αυτός ο σχεδιασμός δεν μπορεί παρά να συνταχθεί με βάση μια συνειδητή, αναλυμένη, συγκεκριμένη και αιτιολογημένη επιθυμία των κατοίκων της, αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης που θα αποτελέσει το κοινό μας όραμα!

Ο ΣΑΔΑΣ Λάρισας θα πρωτοστατήσει σε αυτήν την κατεύθυνση όπως οφείλει από το καταστατικό του και την επιστημονική κατάρτιση των μελών του".