Ημέρα αγιασμού και της πρώτης προπόνησης ήταν η Δευτέρα (18/7) για τον Απόλλωνα Λάρισας με τους παίκτες να συγκεντρώνονται το απόγευμα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης.

Στην αρχή έλαβε χώρα ο αγιασμός και μετά οι παίκτες έκαναν την πρώτη τους προπόνηση υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Μόρα, ενώ μετά το πέρας ο τεχνικός του Απόλλωνα έκανε δηλώσεις ευχόμενος να πάνε όλα καλά στη νέα πρόκληση, όντας και ως παίκτης στη λαρισινή ομάδα.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρόεδρο Κώστα Τσακίρη για τη δυνατότητα που του έδωσε να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε αυτό το επίπεδο, ενώ τόνισε ότι κατά βάση η ομάδα θα αποτελείται από γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μόρας:

«Για εμένα είναι μια ευχάριστη στιγμή διότι μου δίνεται η δυνατότητα να γίνω επαγγελματίας προπονητής σε μια ομάδα την οποία την γνωρίζω καλά. Ήμουν παίκτης, οπότε το να βρίσκομαι τώρα εδώ προπονητής είναι τιμητικό, είναι ωραίο και ευχάριστο και χαίρομαι που ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας μου έδωσε αυτήν τη δυνατότητα να μπορέσω και εγώ να δοκιμάσω τις ικανότητές μου σε αυτό το επίπεδο. Όσον αφορά την προετοιμασία, βρισκόμαστε σε μια περίεργη φάση γιατί δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εμείς σήμερα ξεκινάμε επίσημα λόγω του ότι θα φύγουμε την Παρασκευή για την Σλοβενία, όπου υπάρχουν προγραμματισμένα έξι φιλικά. Δεν έχουμε οργανώσει ακόμη το πρόγραμμα της προετοιμασίας καθώς θα πρέπει πρώτα να μάθουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ούτως ώστε να φτιάξουμε και το πρόγραμμα μας. Στη Σλοβενία θα μείνουμε δύο εβδομάδες. Το θετικό για εμάς είναι πως ο κορμός της ομάδας παρέμεινε. Ο οργανισμός του Απόλλωνα αποτελείται από Λαρισαίους κατά βάση και αυτός είναι και ο στόχος μας. Να δουλέψουμε με νεαρά παιδιά».

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος Κώστας Τσακίρης ευχήθηκε να υπάρχει μία αρμονική σχέση όλων στον Απόλλωνα και πως ο στόχος της ομάδας του θα είναι η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα 2. Παράλληλα ευχήθηκε καλή επιτυχία και στην ΑΕΛ.

«Καλή αρχή να έχουμε. Εύχομαι να έχουμε μια αρμονική σχέση όλοι μας εδώ στον Απόλλωνα την νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Ο στόχος της ομάδας μας είναι η παραμονή στη κατηγορία σε συνδυασμό με καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε ένα υγιές πρωτάθλημα, χωρίς τραυματισμούς. Καλή επιτυχία εύχομαι και στην ΑΕΛ με την οποία θα είμαστε στην ίδια κατηγορία», ανέφερε ο Κώστας Τσακίρης.

Ακολούθησαν δηλώσεις παικτών και συγκεκριμένα του Χρήστου Καλούση, του Ανδρέα Σταματή και του Μιχάλη Γιαννίτση που αμφότεροι ευχήθηκαν μία καλή σεζόν για την ομάδα και να πετύχει τους στόχους της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Χρήστος Καλούσης

«Καλή ποδοσφαιρική χρονιά να έχουμε. Υγεία πάνω απ' όλα. Ξεκινάει σήμερα η χρονιά για τον Απόλλωνα Λάρισας. Ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα καλό, δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο και ο καθένας μας να πετύχει σε προέκταση με τους στόχους της ομάδας και τους δικούς του προσωπικούς στόχους».

Ανδρέας Σταματής

«Να ευχηθώ με την σειρά μου καλή χρονιά στην ομάδα μας. Με την δύναμη του Θεού και τις ευχές του προέδρου και με το νέο προπονητικό επιτελείο που έχουμε να πραγματοποιήσουμε μια καλύτερη χρονιά από πέρυσι και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται. Προσωπικά με ενδιαφέρει η ομάδα να σώσει την κατηγορία και να πετύχω όσα περισσότερα γκολ μπορώ. Τα γκολ δεν είναι ο πρωταρχικός μου στόχος. Ο στόχος είναι να σωθεί η ομάδα και να κάνουμε κάτι καλό όλοι μαζί και μέσα από αυτό θα έρθει και το προσωπικό όφελος».

Μιχάλης Γιαννίτσης

«Εύχομαι να είμαστε όλοι πρώτα απ' όλα γεροί, δυνατοί και υγιείς. Ευελπιστούμε σίγουρα σε ένα καλύτερο ξεκίνημα από το περσινό και να κυλήσει μια νορμάλ χρονιά, χωρίς τραυματισμούς».

Τέλος, την Παρασκευή (22/7) ο Απόλλων Λάρισας θα μεταβεί στη Σλοβενία για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, όπου και θα δώσει 6 φιλικά τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Η ομάδα του Απόλλωνα θα παραμείνει για 2 εβδομάδες επί σλοβενικού εδάφους.

a-sports.gr