Με τη συμμετοχή 900 αθλητών-τριων, απ’ όλο το κόσμο πραγματοποιήθηκε το Lux Open G1 βαθμολογούμενο για την παγκόσμια και Ολυμπιακή κατάταξη.

Ο Α.Σ. ΔΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ συμμετείχε, με την αθλήτρια Καλτέκη Φαίδρα στην κατηγορία -57 κιλών Γυναικών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο μετά από τρεις νίκες και μια ήττα στον ημιτελικό.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο αγώνα αντιμετώπισε την αθλήτρια από την Αυστρία, στο δεύτερο αγώνα την αθλήτρια από την Ισπανία, στον προημιτελικό την Ελληνίδα Παγκόσμια πρωταθλήτρια και στον ημιτελικό την Παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Ταϊβάν, μετά από έναν δυνατό αγώνα, η οποία κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία.

Το πρωτάθλημα, είναι βαθμολογούμενο για την παγκόσμια και Ολυμπιακή κατάταξη, δίνοντας κίνητρα στους αθλητές, για υψηλές αποδόσειςκαι κυνηγώντας το όνειρο τους για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020.

Με αυτή τη διοργάνωση ολοκληρώνεται μια σεζόν της αθλήτριας, με συμμετοχή σε εφτά G1 βαθμολογούμενα πρωταθλήματα, ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία και σε δυο πανελλήνια πρωταθλήματα κατακτώντας τα ασημένια μετάλλια, στις αντίστοιχες κατηγορίες κιλών.

Το Δ.Σ. του συλλόγου, συγχαίρει τον προπονητή κ. Ζεϊμπέκη Χρήστο και την αθλήτρια για την συνεχή και διαρκή παρουσία, στις υψηλότερες διοργανώσεις, κατακτώντας μετάλλια στις περισσότερες απ’ αυτές.

Τέλος, ευχαριστεί όλη την επιστημονική ομάδα που βρίσκεται διαρκώς δίπλα στην αθλήτρια, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της αγωνιστικής ομάδας, για την επίτευξη των στόχων τους.