Η ΑΕΛ ηττήθηκε και στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της στο AEL FC ARENA με 1-2 από τον Λεβαδειακό, παρόλα αυτά η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη αρχίζει σιγά-σιγά να βγάζει στο χορτάρι αγωνιστική ταυτότητα, παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο.

Τα γκολ της αναμέτρησης ο Ουρτάδο (2’) και ο Μάντζιος (67’, 84’). Χειροκρότησε και πάλι ο λιγοστός κόσμος που παρακολούθησε το ματς δείχνοντας την στήριξη του στο συγκρότημα του Μακεδόνα τεχνικού. Βελτιωμένη η ΑΕΛ στην κόντρα αλλά και στο άμεσο παιχνίδι σε κατάσταση επίθεσης ενώ σίγουρα χρειάζεται ακόμη δουλειά η Λαρισινή ομάδα μέχρι τα επίσημα.

Η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της τελική προσπάθεια. Στο 2’ ο Πολ Ουρτάδο εκμεταλλεύτηκε την τραγική αμυντική λειτουργία της άμυνας του Λεβαδειακού και με όμορφο τελείωμα έκανε το 1-0.

Καλή στιγμή και στο όπου ο Κοντόρ στο 12’ έβγαλε ωραία στα πλάγια στον Αβραάμ, αυτός γύρισε στο ύψος της μεγάλης στον Μαρουκάκη που γλίστρησε και δεν κατάφερε να τελειώσει ορθολογικά την φάση.

Ο Λεβαδειακός απείλησε ουσιαστικά με στημένη φάση στο 21’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο στο 21’ όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι έδιναν χώρο στους φιλοξενούμενους και στο 29’ έπραξαν γρήγορα στην κόντρα. Έτσι έγινε και στο 29’ με τον Ουρτάδο να βγάζει κάθετα στον Ναζλίδη και αυτός με τη μία τελείωσε όμορφα τη φάση όμως ο Ναμάσκο έδιωξε σε κόρνερ που ήταν σε καλή θέση.

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ και με διαφορετική εντεκάδα όπου ο Λαμπρόπουλος μετά από όμορφη κυκλοφορία μπάλας σούταρε από τον άξονα και έξω από την μεγάλη περιοχή με αποτέλεσμα ο Ναμάσκο να διώχνει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης ο Λεβαδειακός έβγαλε κόντρα με τον Μουλόπουλο να σεντράρει και τον Μάντζιο να πιάνει την κεφαλιά όμως ο Ξενοδόχοβ μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο δραστήριος Ντέλετιτς στο 50’ μπήκε όμορφα από δεξιά, σέντραρε, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Ροβίθη όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Καλή στιγμή στο 64’με τον Μάντζιο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας παρόλα αυτά ο Καβουσάκης του είπε «ΟΧΙ» με όμορφη επέμβαση στη δεξιά του γωνιά.

Ο Λεβαδειακός ισοφάρισε με πέναλτι στο 67’. Ο Καρατάσιος έπεσε άτσαλα πάνω στον Βασιλείου με τον Αρετόπουλο να σφυρίζει την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαγγέλης Μάντζιος που έκανε το 1-1.

Προσπάθησε η ΑΕΛ να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, αρχικά στο 72’ με τον Καπό να βγάζει παράλληλα στον Ντέλετιτς και αυτός από το ύψος της μεγάλης περιοχής με το αριστερό σημάδευσε χαμηλά αναγκάζοντας τον Μοσχονά να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Απίστευτη στιγμή στο 81’ με τον Ντέλετιτς να σκάβει ωραία και κάθετα στον Καπό που κινήθηκε εξίσου γρήγορα στον χώρο, όμως ο Έλληνας επιθετικός απέναντι στον Μοσχονά αστόχησε στο τετ-α-τετ σημαδεύοντας ψηλά-άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως κόντρα στη ροή του παιχνιδιού πέτυχαν το δεύτερο τους τέρμα και πάλι με τον ίδιο δράστη. Σε μια πανέξυπνη «κομπίνα» στο 84’, ο Μιλιάζες τροφοδότησε συρτά τον Μάντζιο και αυτός απέναντι στον Καβουσάκη έγραψε το 1-2.

Οι «βυσσινί» δεν το έβαλαν κάτω και στο 87’ ο Λαμπρόπουλος έβγαλε κάθετα στον Καπό που πέρασε αρχικά τον Μοσχονά όμως κατέληξε αρκετά πλάγια με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι επιλογές του και τον κόψουν οι αμυντικοί.

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ντεγκρά (32′ Ξενοδόχοβ), Κοντόρ (32′ Ροβίθης), Ναβάρο(36′  Μασούρας), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ουρτάδο, Αβραάμ, Ναζλίδης, Μαρουκάκης.

Στο δεύτερο ξεκίνησαν και οι: Ξενοδόχοβ(61’ Καβουσάκης), Μασούρας(60’ Ρέντζας) Καρατάσιος, Σουλιώτης(65’ Γκόλιας), Μονιάκης, Καπνόπουλος, Λαμπρόπουλος, Βαρέλα, Ντέλετιτς, Ροβίθης(67’ Γιαννιτσάνης), Καπός .

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμασκό(60’ Μοσχονάς), Μουλόπουλος, Τριποτσέρης(60 Μανωλάς), Ουόν, Μιλιάζες, Μεντί Τζάκσον(61’ Καραχάλιος), Μαχαίρας(54’ Βασιλείου), Μπελγκαζουανί(54’ Ζεζίνιο), Γιακουμάκης(66’ Παππάς), Σουμπίνιο(80’ Μάγκας), Μάντζιος.

Διαιτητής: Αρετόπουλος. Βοηθοί: Κουρέτας, Νταλούκας. 4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων).

ΠΗΓΗ: sportlarissa.gr