Δεν έκρυψε το γεγονός πως επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Football League μόνο για την ΑΕΛ ο Σάκης Τσίωλης.

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ανέφερε για το νέο του εγχείρημα στον πάγκο των βυσσινί, όπου παραδέχθηκε πως αν δεν ήταν το «ιδιαίτερο» δέσιμο που έχει με τον σύλλογο, τότε δεν θα πήγαινε στη Football League.

«Η ΑΕΛ έχει όλα τα εφόδια για να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα και μάλιστα ως πρώτη» τόνισε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε στον Σεμπαστιάν Ναγιάρ. Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Τσιώλης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Η μέχρι τώρα πορεία έδειξε πως υπάρχει ποιότητα, οργάνωση και έχει τη δυνατότητα η ΑΕΛ να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα ως πρώτη. Αν δεν τελειώσει κάτι, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Χρειάζεται πάντα να είσαι σε εγρήγορση. Η ομάδα είναι δομημένη, καλά βαθμολογικά, αλλά βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Προσπαθώ αν μη τι άλλο, όσο μπορώ περισσότερο, να φτιάξω την ψυχολογία των παικτών, να γνωρίσω το υλικό και να διορθώσω ό,τι επιβάλλεται. Θα ακολουθήσουμε την πατέντα πάνω στην οποία είναι δομημένη η ΑΕΛ».

«Δεν θα ερχόμουν στη Football League αν δεν ήταν η ΑΕΛ. Είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος για μένα, γι’ αυτό και αποφάσισα να έρθω. Είναι περίεργο το πρωτάθλημα, υπάρχει ακόμα δρόμος κι ενδεχομένως να μπει… σφήνα κάποιος σε εμάς, τον Απόλλωνα και την Κέρκυρα. Είναι δυνατοί αντίπαλοι, πρέπει να υπολογίζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να δούμε στο τέλος πού θα είμαστε».

Για το θέμα Ναγιάρ που είχε προκύψει στην ΑΕΛ επί Ντόστανιτς: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, ο Ναγιάρ ήταν στα αποδυτήρια, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και προπονείτο κανονικά. Πιστεύω πως υπήρχαν τα αρνητικά αποτελέσματα, κάποιες κακές εμφανίσεις, αυτά… βάρυναν το κλίμα και έφεραν στην επιφάνεια κι άλλα θέματα. Υπολογίζεται κανονικά, όπως όλοι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Ναγιάρ και με κανέναν ποδοσφαιριστή».

Για τα ματς Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου: «Σίγουρα υπάρχει φαβορί και είναι ο Ολυμπιακός. Είναι αυτονόητο. Έχει μεγάλες παραστάσεις, μεγάλη ποιότητα, έχει τελειώσει ήδη την υπόθεση του πρωταθλήματος. Έχει σοβαρότητα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και είναι μακριά από αυτό που θέλει να δει ο κόσμος του από την ομάδα. Γενικά υπάρχει μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Είναι ενδεικτικό πως η ΑΕΚ που ήρθε από την δεύτερη κατηγορία, παρά το ότι είναι ιστορικός σύλλογος, είναι σταθερά στη δεύτερη θέση. Δείχνει ότι οι άλλες ομάδες έχουν πολλά προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ δυσάρεστα έχει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Το αποψινό θα είναι σίγουρα ένα παιχνίδι με πάθος, φανατισμό, όπως συμβαίνει στην Τούμπα. Θα υπάρξουν στιγμές στον αγώνα που ίσως κρίνουν το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός επιδιώκει ένα γκολ για να κάνει πιο απλά τα πράγματα ενόψει του επαναληπτικού».

Για την… μάχη Σίλβα-Τούντορ: «Ο Μάρκο Σίλβα έχει αναλάβει μια πιο ποιοτική ομάδα και με μεγαλύτερη οργάνωση. Έχει και δυο-τρεις σεζόν περισσότερες σε σχέση με τον Τούντορ και είναι λογικό να θεωρείται πιο έμπειρος. Η σταθερότητα και η ηρεμία που υπάρχει στον Ολυμπιακό, δίνει στον Πορτογάλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Τούντορ πέρασε από χίλια κύματα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ του προσέφερε απίστευτη στήριξη. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν ήταν Έλληνας προπονητής στον πάγκο του ΠΑΟΚ… Όσο προχωρά η σεζόν, αποκτά εμπειρίες μέσα από τα παιχνίδια, παρόλ’ αυτά ο Σίλβα είναι θεωρητικά πιο μπροστά τώρα».