Η 6η Σεπτεμβρίου είναι μια «μαύρη» ημέρα για την οικογένεια της ΑΕΛ. Ηταν το απόγευμα εκείνης της ημέρας, πριν από 38 χρόνια, που άνοιξε ο «κύκλος του αίματος» όταν δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής, ο Δημήτρης Κουκολίτσιος και Δημήτρης Μουσιάρης άφησαν την τελευταία τους πνοή, θύματα στον «Μολώχ της ασφάλτου». Από τότε, η ΑΕΛ έζησε κι άλλες παρόμοιες τραγωδίες...
Οι δύο ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν θανάσιμα σε δυστύχημα στο 111ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας. Βρίσκονται στο δρόμο για την Αθήνα, για προπόνηση της εθνικής Ελπίδων, της οποίας ήταν επίλεκτα στελέχη. Και οι δύο αδικοχαμένοι, αλλά και ο τρίτος που βρισκόταν μαζί τους στο αυτοκίνητο, γλύτωσε ως εκ θαύματος και έγραψε ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΛ: ο Γιάννης Βαλαώρας.
Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΠΑΕ τίμησε την περίσταση με μία  ανακοίνωση:
«6 Σεπτεμβρίου 1979. Αποφράδα μέρα. Σκοτείνιασε ο ουρανός λίγο πριν δακρύσει η πλάση. Δημήτρης Κουκολίτσιος και Δημήτρης Μουσιάρης. Δύο υπέρλαμπρα αστέρια έδυσαν πριν το μεσουράνημά τους. 38 χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν αναλλοίωτες. Ζουν και μας οδηγούν. Αθάνατοι!!!»