Μία από τις παλιότερες αθλητικές ιστοσελίδες της Λάρισας, το sportlarissa.gr, που στο παρελθόν κυκλοφόρησε στα περίπτερα και ως έντυπη έκδοση, έβαλε τίτλους τέλους το Σάββατο 23 Μαΐου 2020.

Οι συντελεστές και δημοσιογράφοι που συνέχισαν να εργάζονται στο sportlarissa.gr μέχρι σήμερα, ανακοίνωσαν το φινάλε μετά από 13 χρόνια και αποχαιρέτισαν το κοινό με το εξής κείμενο: 

«Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι  μακρύς ο δρόμος σου, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώση», έγραψε ο Κ.Π. Καβάφης και με βάση αυτό, προσπαθήσαμε να πορευτούμε επί σειρά ετών, μέσω τούτης εδώ της ιστοσελίδας.

Της πρώτης λαρισινής προσπάθειας που άνοιξε «πανιά» μέσα στο χώρο του διαδικτύου, όταν αυτό ακόμη βρισκόταν στα… σπάργανα. Ο Βαγγέλης και ο Μιχάλης ήταν οι υπεύθυνοι, προσδοκώντας από τότε να δώσουν μία άμεση ενημέρωση, στηριζόμενοι κυρίως στα θέματα της ΑΕΛ.

Στη συνέχεια πλαισιώθηκαν και από άλλους, συνεργάτες κυρίως, γιατί σε καμία στιγμή αυτή η ιστοσελίδα δεν αποτέλεσε κομμάτι βιοπορισμού για κανέναν. Αποκούμπι μας ήταν κυρίως και βήμα για να καταγράφουμε το μεράκι μας, όποτε κι αν, γνωρίζοντας ότι κανένας δεν θα μας «έκοβε» κείμενα…

Και πέρασε σχεδόν το μεγαλύτερο ποσοστό των Λαρισαίων αθλητικογράφων από τούτη την ιστοσελίδα, δεν τους απαριθμούμε γιατί θα ξεχάσουμε κάποιον, σίγουρα. Από τον Βαγγέλη και τον Μιχάλη λοιπόν, στους Γιώργο και Χρίστο, τους έσχατους, που πάλεψαν και κατάφεραν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, αλλά και την αξιοπρέπεια της σελίδας.

Σίγουρα, σε κάποιους δεν αρέσαμε, ίσως για κάποιους άλλους να ήμασταν «soft», ίσως για ορισμένους να ήμασταν «μπροστινοί», «πισινοί», «πλάγιοι», αλλά αυτοί είμαστε και στην ζωή μας και δεν θα φορούσαμε κανενός είδους μάσκα για να γίνουμε περισσότερο ή λιγότερο αρεστοί.

To sportlarissa.gr μετά από σχεδόν 13 χρόνια, στα οποία προσπάθησε να αποκτήσει κάποια στιγμή και έντυπο αδελφάκι, ακολουθώντας την ΑΕΛ στα σαλόνια της Super League, στις ευρωπαϊκές της παρουσίες, αλλά και στα αλώνια της Γ’ Εθνικής, έφτασε η ώρα να σας πει ένα μεγάλο «αντίο».

Η ώρα που οι τελευταίο των Μοϊκανών, πίστευαν ότι δεν θα έρθει… Και πίεζαν τους εαυτούς τους να αντέξουν λίγο ακόμη και λίγο ακόμη, διατηρώντας το αξιακό τους όμως φορτίο ανέγγιχτο.

Παρέα με αυτό, τις αναμνήσεις, τις απειλές, τις ύβρεις, αλλά και τα καλά λόγια θα συνεχίσουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να κάνουμε το μεράκι μας, χάνοντας όμως το «αποκούμπι» μας.

Το sportlarisssa.gr δεν θα σβήσει. Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως κάποιοι με μεγαλύτερες αντοχές, με περισσότερο χρόνο και με μεγαλύτερο μεράκι από μας να το ξαναστήσουν.

Το κείμενο αυτό, θα παραμείνει για μερικές ημέρες ακόμη εδώ, και κατόπιν θα μπει στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας, μαζί με τις προσπάθειες των τελευταίων συνεργατών του.

Εις το επανειδείν…

Με εκτίμηση

Η ομάδα του Sportlarissa.gr