Σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 πήρε ο Απόλλων Λάρισας, που εκμεταλλεύτηκε την αναποτελεσματικότητα των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου εκμεταλλεύτηκε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των «δελφινιών» και με το τρίποντο αυτό έφτασε τους 9 βαθμούς, όντας στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη, ο κρητικός σύλλογος έμεινε στην 8η θέση με 11 βαθμούς.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Απόλλων Λάρισας είχε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 10’ με ένα σουτ του Ομπράντοβιτς, το οποίο έφυγε ψηλά.

Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 12’, ήταν η σειρά των Χανίων να απειλήσουν με τον Κάσσο, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Αστράς μπλόκαρε. Στο 14’, ο Μπραμπίγια εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με την μπάλα όμως να περνάει λίγο έξω.

Στο 26’, η ομάδα του Αλέξανδρου Βοσνιάδη απείλησε και πάλι με τον Κάσσο, που με δυνατό σουτ μετά την σέντρα του Ρέντζα έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 39’, ο Βασιλόγιαννης δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ο Αστράς απέκρουσε και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Με την πρώτη του φάση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων Λάρισας άνοιξε το σκορ στο 60’ με τον Ομπράντοβιτς, που πλάσαρε τον Κουτζαβασίλη για το 1-0, έπειτα από σέντρα του Σκούπρα.

Στο 66’, ο Κάσσος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και επιχείρησε το σουτ, ωστόσο η μπάλα έφυγε ψηλά. Στο 79’, ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε ένα έμμεσο φάουλ πασάροντας στον Κάσσο, ο οποίος σούταρε πάνω στα σώματα των αμυντικών των γηπεδούχων.

Στο 85’, ο Κάσσος πάσαρε με κεφαλιά στον Σουντουρά, εκείνος έκανε το ανάποδο ψαλίδι, όμως ο Αστράς μπλόκαρε την μπάλα. Στο 90’, ο Σωτηράκος έβγαλε τη σέντρα, ο Σουντουρά έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε εκ νέου στην αγκαλιά του Αστρά.

Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90’+5, ο Σουντουρά έπιασε μια κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε έξω και έτσι το σκορ δεν άλλαξε, με την ομάδα του Κάμπου να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιουματζίδης του Συνδέσμου Πέλλας, με βοηθούς τους Τσακίρη του Συνδέσμου Δράμας και Κουφό του Συνδεσμού Μακεδονίας. Τέταρτος ρέφερι ήταν ο Βουρνέλης του Συνδέσμου Μακεδονίας.

Κίτρινες: 90’+5 Αστράς - 53’ Μπραμπίγια, 57’ Μασένα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Αστράς, Γκόλιας, Καμπέρης, Μόρας, Σκούπρα, Μπάλλας (46’ Σέχου), Μπάμπης, Ντα Κάμπο (71’ Μπαλογιάννης), Γιάκος, Γκουντρουμπής (57’ Λίταινας), Ομπράντοβιτς (83' Νύκταρης).

ΧΑΝΙΑ (Αλέξανρος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ρέντζας (76' Σουντουρά), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Σωτηράκος, Γκίνο (69’ Καρτσαμπάς), Παναγιωτούδης, Μπραμπίγια (65’ Βρεττός), Βασιλόγιαννης, Κάσσος, Μασένα (65’ Διαμαντόπουλος).

a-sports.gr