Συντριβή με 1-4 από τον Αστέρα Τρίπολης γνώρισε στο AEL FC ARENA η ΑΕΛ τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και πλέον οι "βυσσινί" μπαίνουν σε περιπέτειες σχετικά με την παραμονή στην κατηγορία. Με το σφύριγμα της λήξης στο ARENA ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες στο ντεμπούτο του Πάους.

Παράλληλα με την ήττα, Βέροια και Ηρακλής πήραν σημαντικές νίκες με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να απειλεί τους "βυσσινί", οι οποίοι τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έχουν πρόγραμμα-φωτιά, με Ατρόμητο (εκτός), Ξάνθη (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός).

*Ο Ηρακλής έχει αφαίρεση 3 βαθμών, οι οποίοι όμως αναμένεται να επιστραφούν, συνεπώς έχει και αυτός 22.

O αγώνας

Οι γηπεδούχοι άρχισαν πιο ορεξάτα και μέσα σε επτά λεπτά αγώνα είχαν εκτελέσει ήδη τέσσερα κόρνερ, χωρίς σπουδαία τελική προσπάθεια. Η "αεράμυνα" του Αστέρα ήταν αποτελεσματική, οι σέντρες των Λαρισαίων όχι.

Στο 15ο λεπτό, μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι "χτύπησαν" τους γηπεδούχους με τα ίδια τους τα "όπλα". Σέντρα από δεξιά του Μανώλη Μπέρτου, κεφαλιά του Μιχάλη Μανιά και 1-0 για τον Αστέρα. Τρία λεπτά αργότερα, τα στατιστικά ήταν ενδεικτικά της εικόνας: Στο 18', η ΑΕΛ είχε 18 γεμίσματα (3 εύστοχα), ο Αστέρας ένα γέμισμα, το γκολ...

Η επόμενη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 27ο λεπτό. Ο Φαρίνια βρέθηκε με την μπάλα στην περιοχή και αριστερά, ο Βασίλης Ρέντζας (ο οποίος ήταν καλά κλεισμένος σήμερα) έπεσε πάνω του και τον ανέτρεψε, ο Πάμπλο Μάσα εκτέλεσε το πέναλτι και ο Αστέρας βρέθηκε να απολαμβάνει διαφορά δύο τερμάτων.

Αυτή αυξήθηκε δύο λεπτά αργότερα, στο 30', όταν ο Μάσα δοκίμασε το πόδι του από τα 30 μέτρα, ο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ δεν συγκράτησε την μπάλα και ο Μανιάς που κυνήγησε μόνος του τη φάση πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-0.

Οι αποδοκιμασίες των φίλων της ΑΕΛ μειώθηκαν στο 34', όταν ο Θωμάς Ναζλίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του Αντόνιο Ντοναρούμα και με κεφαλιά προς τα πίσω μείωσε το σκορ. Στο 38', ο Ιταλός τερματοφύλακας έγινε ξανά αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του, αφού ανέτρεψε τον Ανδρέα Αβραάμ, αλλά στη συνέχεια, με τη βοήθεια και του δοκαριού, κατόρθωσε να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ του Ναζλίδη.

Το "τρελό" 1ο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα, να έχει σημειώσει τρία γκολ, αλλά να έχει μόλις τρεις επιθέσεις!

Οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν κάτι στην ανάπαυλα και το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Η ΑΕΛ με την μπάλα στα πόδια να προσπαθεί ανορθόδοξα, ο Αστέρας να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Στο 54' ο Πάους έκανε την πρώτη αλλαγή, ρίχνοντας στη μάχη τον Νίκο Αναστασόπουλο, ο οποίος έδωσε ώθηση στην ομάδα του και μάλιστα πρωταγωνίστησε σε δύο από τις καλύτερες στιγμές στο 2ο μέρος, αμφότερες μετά από γεμίσματα.

Ο Βεργέτης αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα σε 4-3-3 στο 65' με την είσοδο του Ρασίντ Χαμντανί στη θέση του Νίκου Ιωαννίδη, ωστόσο ούτε έτσι ο Αστέρας κατάφερε να απειλήσει τους "βυσσινί", πλην ενός σουτ του Μάσα μέσα από την περιοχή που έφυγε ψηλά.

Οι αλλαγές που ακολούθησαν και ο τραυματισμός (κι η επακόλουθη αντικατάστασή του) του Φαρίνια, δεν επηρέασαν τον αγώνα, αφού η ΑΕΛ συνέχισε τα αδιάκοπα γεμίσματα (10/42 στο 75', 6/6 ο Αστέρας). Ουσία δεν υπήρξε στις επιθέσεις αυτές, ενώ σε μία διπλή του Μίλος Ντέλετιτς, ο Ντοναρούμα του είπε "όχι" και στις δύο περιπτώσεις και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Αστέρας, μάλιστα, βρήκε κι άλλο τέρμα στις καθυστερήσεις, σε χέρι του Αναστασόπουλου στο τείχος σε εκτέλεση φάουλ του Μάσα, ο οποίος άφησε τον Μανιά να εκτελέσει για να κάνει το χατ τρικ. Οι Αρκάδες διατήρησαν το προβάδισμα και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, που τους φέρνουν πάνω από τους Θεσσαλούς στη 12η θέση της Super League.

Οι συνθέσεις:

AEΛ (Ανδρέας Πάους): Ξενοδοχόβ, Ρέντζας, Αντονι, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Βαρέλα (54' Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75' Καπος), Αβραάμ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γιαννούλς, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (92' Κώτσιρας), Φαρίνια (81' Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (65' Χαμντανί), Μανιάς

Με πληροφορίες από sport24.gr