Μια αρκετά ρεαλιστική πρόταση κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης & του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας 1 την Παρασκευή (10/9).

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ πρότεινε ένα σχέδιο, στο οποίο θα υπάρξει αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1 σε 16 από το πρωτάθλημα 2022-23 χωρίς ταυτόχρονα να αλλοιωθεί η φετινή προκήρυξη της μεγάλης κατηγορίας.

Συγκεκριμένα ο Κούγιας ανέφερε η μίνι αναδιάρθρωση να προκύψει με τον ακόλουθο τρόπο: Να πέσει κανονικά απευθείας η τελευταία ομάδα της Σούπερ Λίγκας 1 στο τέλος του τρέχοντος πρωταθλήματος, να ανέβουν απευθείας οι δύο πρωταθλητές κάθε ομίλου της Σούπερ Λίγκας 2 και εν συνεχεία να παίξουν μπαράζ μεταξύ τους οι δύο δεύτεροι της SL2 και ο νικητής να αγωνιστεί σε μπαράζ με τον προτελευταίο της SL1 για την τελευταία θέση στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτό ουσιαστικά έρχεται να... θεραπεύσει το άδικο για τη μικρότερη κατηγορία 1+1, που προβλέπεται και διασφαλίζει μόνο μια θέση ανόδου από κάτω προς τα πάνω...

Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει αφενός μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό η Σούπερ Λίγκα 2, ενώ δεν θα χαθούν περισσότερες θέσεις από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1 με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αντιδράσεις από όσες ΠΑΕ κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αφού οι βασικοί όροι δεν θα αλλάξουν.

Αυτό το σχέδιο έγινε αποδεκτό απ’ όλες τις ομάδες της νέας Σούπερ Λίγκας 2, ενώ δεν διαφώνησαν ούτε οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, Κώστας Καραπαπάς και Μάκης Γκαγκάτσης, που ήταν παρόντες λόγω των ομάδων Β’ των δύο ΠΑΕ.

Δημήτρης Δημητρίου (a-sports.gr)