Η Μιχαέλα Λάκη μπήκε για πρώτη φορά στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης κάτω των 18, μετά την πορεία της μέχρι τα προημιτελικά του Australian Open.

Η Μιχαέλα προκρίθηκε για 1η φορά σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης την προηγούμενη εβδομάδα στο Australian Open Junior και αυτό την ανέβασε στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF, για κορίτσια έως 18 ετών.

Η 16χρονη Μιχαέλα, η οποία βρισκόταν στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης, ανέβηκε σήμερα στο Νο.9 και βελτίωσε κατά 2 θέσεις το προηγούμενο career high της, εξασφαλίζοντας για 1η φορά και μια θέση στην πρώτη 10άδα της κατάταξης.

Έναν εκπληκτικό μήνα είχε στην Αυστραλία και η Ελληνοβελγίδα Σοφία Κωστούλα, η οποία κατέκτησε το J1 τουρνουά στο Traralgon και έφτασε μέχρι τον τελικό του Australian Open. Η επίσης 16χρονη Σοφία, κέρδισε 5 θέσεις σήμερα και σκαρφάλωσε στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης των junior.

H Δήμητρα Παύλου, που επίσης βρέθηκε στη Μελβούρνη και πραγματοποίησε το ντεμπούτο της σε Grand Slam διοργάνωση, κέρδισε 6 θέσεις αυτή την εβδομάδα και ανέβηκε στο Νο.140 της παγκόσμιας κατάταξης των κοριτσιών U18. Θυμίζουμε πως η Παύλου και η Λάκη έπαιξαν μαζί και στο διπλό του Australian Open, πετυχαίνοντας μια νίκη.

tennisnews.gr