Σπουδαία πρόκριση στις «16» των juniors στο Roland Garros πήρε η Μιχαέλα Λάκη, κερδίζοντας με 2-1 σετ την Σοφία Κωστούλα.

Η νεαρή τενίστρια πέτυχε μεγάλη ανατροπή στον «εμφύλιο» απέναντι στην Σοφία Κωστούλα που αγωνίζεται όμως για το Βέλγιο, κερδίζοντας με 2-1 σετ (4-6, 6-2, 7-6)!

Η Λάκη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, είδε την αντίπαλό της να σερβίρει για το ματς, αλλά κατάφερε να κάνει τρομερή ανατροπή με εντυπωσιακή εμφάνιση στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ, σε ένα ματς που κράτησε 2 ώρες και 37 λεπτά!

Η Λάκη έχασε το πρώτο σετ με 6-4, δεχόμενη μπρέικ στο 4-4, ενώ κατάφερε να πάρει το δεύτερο με 6-2, παίρνοντας τέσσερα σερί γκέιμς στο 2-2 του σετ.

Στο τρίτο σετ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έβγαλε αντίδραση. Η Κωστούλα προηγήθηκε με 5-3, σέρβιρε για το ματς στο 5-4, αλλά η Λάκη κατάφερε να κάνει το μπρέικ και να περάσει και μπροστά στο σερβίς της με 6-5!

Η Κωστούλα κράτησε το σερβίς της και η πρόκριση θα κρινόταν στο τάι μπρέικ. Εκεί η Λάκη δέχτηκε το μίνι μπρέικ, αλλά απάντησε με επτά συνεχόμενους πόντους για να πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο!

Επόμενη αντίπαλος στην φάση των «16» θα είναι η Αμερικανίδα Μοντγκόμερι, Νο5 στο ταμπλό.

gazzeta.gr