Η προσπάθεια συγχώνευσης με το Περιστέρι απέτυχε. Η προσπάθεια να βρεθεί λύση μέσω του ΓΣΛ προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί ο Φάρος στην Stoiximan.gr Basket League ωστόσο φαίνεται να στέφεται με επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport24.gr, οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ενώ έπεσαν και οι σχετικές υπογραφές, με αποτέλεσμα η Λάρισα να αναμένεται έπειτα από χρόνια να έχει εκπρόσωπο στην Stoiximan.gr Basket League!

Στην συγκεκριμένη συμφωνία δεν προβλέπεται κάποια συγχώνευση πάντως. Ο Φάρος θα προχωρήσει μεν στις απαραίτητες ενέργειες για να συστήσει ΚΑΕ, στην οποία θα έχει ένα ποσοστό ο ερασιτέχνης Φάρος, όπως ακριβώς προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Οι μετοχές της εταιρίας ωστόσο θα μεταβιβαστούν με κάποιο οικονομικό κόστος στους Ιθύνοντες της ομάδας της Λάρισας, οι οποίοι θα έχουν έτσι το δικαίωμα να μεταφέρουν την ομάδα σε μία περιοχή της επιλογής τους, δηλαδή στην... Λάρισα, με τις εμφανίσεις της ομάδας.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης πάντως είναι ότι τόσο ο Φάρος όσο και ο ΓΣΛ θα διατηρήσουν τα παιδοεφηβικά τμήματά τους στις πόλεις τους (Κερατσίνι και Λάρισα αντίστοιχα), ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΓΣΛ να διατηρήσει την ομάδα που έχει στην Β' Εθνική, αφού στην Stoiximan.gr Basket League θα αγωνιστεί η ομάδα του Φάρου.