Ακόμα μία ήττα γνώρισε τη ΑΕΛ χάνοντας από την Ξάνθη στα "Πηγάδια" με 1-0.

Το γκολ του Βασιλακάκη στο 50ο λεπτό έστειλε την Ξάνθη στη 2η θέση της βαθμολογίας, έστω και προσωρινά, τη στιγμή που η ΑΕΛ αγνοεί την εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και παραμένει τρίτη από το τέλος της βαθμολογίας.

O αγώνας

Επτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Τριάδης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ξενοδόχοβ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στο 21ο λεπτό, ο Λουσέρο επιχείρησε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ.

Η επιθετική ανωτερότητα της Ξάνθης εκδηλώθηκε με νέα μορφή στο 23ο λεπτό, με τον Μονιάκη να μη διώχνει σωστά, τον Ντε Λούκας να κάνει σουτ, αλλά την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Ξενοδόχοβ.

Πέρασαν 32 λεπτά στο ματς για να έρθει η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΛ. Ο Μονιάκης βγήκε από τα αριστερά σε αντεπίθεση, σέντραρε στον Αναστασόπουλο, αλλά ο Καρασαλίδης έκανε το τάκλιν τελευταία στιγμή και κέρδισε την κόντρα.

Μετά από τέσσερα λεπτά (36'), ο Αβραάμ τροφοδότησε τον Ουρτάδο, ο Βενεζουελάνος γύρισε στον Ναζλίδη και ο Καρασαλίδης βρέθηκε ξανά εκεί που έπρεπε, την ώρα που έπρεπε κι έκοψε την μπάλα.

Στο 42ο λεπτό ο Λάζιτς από τα δεξιά έκανε "γλυκιά" σέντρα ο Γιουνές πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Ξενοδόχοφ. 

Ένα λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΛ έφθασε κοντά στο γκολ. Μετά από λάθος βολέ του Ζίβκοβιτς, οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας, ο Αναστασόπουλος από τα δεξιά γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Ναζλίδη ο οποίος ανενόχλητος σούταρε σε πρώτο χρόνο, ωστόσο άστοχα.

Στο 50ό λεπτό ήρθε το γκολ για τη Ξάνθη. Ο Λάζιτς βγήκε από τα αριστερά, έκανε μια πανέμορφη σέντρα και ο Βασιλακάκης έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ξενοδόχοβ.

Τρία λεπτά αργότερα (53'), η γηπεδούχος ομάδα έφθασε κοντά στο 2-0. Ο Γουάλας βρήκε ωραία τον Βασιλακάκη στην περιοχή, αλλά το πλασέ του επιθετικού πέρασε άουτ.

Στο 74ο λεπτό, οι "βυσσινί" έφθασαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Καπός βγήκε από τα αριστερά, έδωσε στον Μονιάκη, μετά τη σέντρα του, η μπάλα έφθασε στον Γκόλια, ο οποίος δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον Ζίβκοβιτς.

Στο 90ό λεπτό, ο Ποτουρίδης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Καπό μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε κακό κοντρόλ και άστοχο σουτ παρά το γεγονός ότι ήταν σε πλεονεκτική θέση.

Με πληροφορίες από sport24.gr