Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory ολοκλήρωσε την προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή BC που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, την ερχόμενη Κυριακή (11/4) στις 20:00 (ΕΡΤ3 Live), και έχει ιδιαίτερη σημασία για τη συγκομιδή στο πρωτάθλημα που οδεύει προς το φινάλε του.

Οι «κυανόλευκοι» του Νίκου Παπανικολόπουλου επιθυμούν να φτάσουν στη νίκη, η οποία θα τους προσφέρει ηρεμία, αφού εκτός απροόπτου θα έχει εξασφαλιστεί η παραμονή στη Stoiximan Basket League και την ερχόμενη περίοδο  (2021-2022).

Ο Ηρακλής BC επιστρέφει στη δράση έπειτα από τρεις εβδομάδες προβλημάτων, καθώς το τελευταίο του παιχνίδι ήταν εκείνο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο οποίο ηττήθηκε στην παράταση (100-97). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει μία απουσία, εκείνη του νεαρού Γεωργαλά που τραυματίστηκε πρόσφατα στη προπόνηση. Επίσης, οι αυριανοί (11/4) φιλοξενούμενοι έχουν δύο ματς λιγότερα, σε αντίθεση με την ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory που συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων και στο πρόγραμμα μένουν δύο, με Ηρακλή BC (εντός) και Λαύριο Megabolt (εκτός).

Να θυμίσουμε ότι στη «μονομαχία» του πρώτου γύρου ο Ηρακλής επικράτησε με 73-69, οδηγώντας το σύνολο μας σε ισάριθμες ήττες απέναντι στον «Γηραιό» (0/3), με την επερχόμενη κόντρα να είναι η κομβικότερη, άρα η ιδανική για να «σπάσει» το... ρόδι!

Με την ολοκλήρωση της τελευταίας προπόνησης, οι «κυανόλευκοι» έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, με τον Μπράξτον Χάγκινς να «πιάνει» το επίπεδο των υπολοίπων, ευελπιστώντας ότι θα βοηθήσει τους συμπαίκτες του, έτσι ώστε να φτάσουν στο στόχο της νίκης στη τελευταία εντός έδρας «παράσταση» για τη σεζόν 2020-2021.

Οι αριθμοί:

- Ο Κώστας Παπαδάκης είχε 8/15 τρίποντα στα δύο τελευταία παιχνίδια της Λάρισας Bread Factory με το Περιστέρι και το Μεσολόγγι Baxi ενώ στα πέντε προηγούμενα είχε 1/13.

- Η Λάρισα Bread Factory σημειώνει 10 πόντους περισσότερους όταν αγωνίζεται εντός έδρας (80 έναντι των 70 που έχει εκτός έδρας), ανεβάζοντας τα ποσοστά τους σε όλες τις κατηγορίες των σουτ (+1,5% στις βολές, +7,9% στα δίποντα, +8,4% στα τρίποντα).

- Οι Θεσσαλοί έχουν 1,3 λιγότερα ριμπάουντ ως γηπεδούχοι, αφού έχουν μέσο όρο 33,3 έναντι των 34,6 που έχουν ως φιλοξενούμενοι.