Η ΑΕΛ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της για το 2022, καθώς νίκησε 1-0 εκτός έδρας τον Αλμωπό Αριδαίας, στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Superleague 2.

Το παιχνίδι κρίθηκε από την φάση του 27ου λεπτού, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ηλιάδης με κεφαλιά από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για την ΑΕΛ.

Σ' έναν αγώνα που η ΑΕΛ «έπρεπε» να νικήσει εκτός έδρας τον Αλμωπό Αριδαίας, το κατάφερε κάνοντας ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ενώ και στο δεύτερο παρότι η απόδοση της έπεσε, δημιούργησε φάσεις με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μαυρία στο 58ο λεπτό, κράτησε το μηδέν στην άμυνα, κάτι που της έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που τόσο ήθελε, στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στην Superleague 1.

Ο Αλμωπός Αριδαίας δεν ήταν εύκολος αντίπαλος για την ΑΕΛ, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, με το γκολκίπερ των «βυσσινί» Κώστα Θεοδωρόπουλο να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Παϊτέρης, Παρασκευάς, Σέχου, Κολλαράς, Πρίκας, Καράμπελας (87' Αδαμίδης), Κέρθι, Ασλαμπάλογλου (91' Μαγγίζης), Μπακουτσής (82′ Πέττας), Γιουκούδης, Ρίβας (82' Σουλιώτης).

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ομάρ, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Κ. Παπαγεωργίου (86' Ραμίρεζ), Κολομπίνο, Γλυνός (56' Μαυριάς), Όγκμποε, Γιάκος (94' Μαξιμένκο), Ακούνια.

aelole.gr