Στη διοργάνωση του 15ου Ημιμαραθωνίου Τύρναβος – Λάρισα,  που θα πραγματοποιηθεί στην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, προχωρούν ο Δήμος Λαρισαίων και  ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ), τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος  εθελοντών.
Πρόκειται για έναν αγώνα θεσμό για τα αθλητικά δεδομένα της περιοχής  και όχι μόνο, απολαμβάνει δε, τη στήριξη και αναγνώριση δρομέων από όλη την Ελλάδα από την πρώτη κιόλας διοργάνωση (2003), με την χωρίς υψομετρικές διαφορές διαδρομή και την προσεγμένη διοργάνωση.
Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 θα γίνει στο Δημαρχείο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συνέντευξη τύπου για τον 15ο Ημιμαραθώνιο Τύρναβος-Λάρισα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.
Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και  ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ), τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος  εθελοντών.
Είναι  αγώνας που πλέον έγινε θεσμός για τα αθλητικά δεδομένα τα περιοχής τα και όχι μόνο, απολαμβάνει δε, τη στήριξη και αναγνώριση δρομέων από όλη την Ελλάδα από την πρώτη κιόλας διοργάνωση (2003), με την χωρίς υψομετρικές διαφορές διαδρομή και την προσεγμένη διοργάνωση.
Η συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη ενώ για αθλητές κάτω των 18 ετών απαραίτητη είναι η υπεύθυνη δήλωση των γονέων.
Για την διευκόλυνση των αθλητών το πρωί τα Κυριακής και ώρα 9.00 θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τη κεντρική πλατεία για τον Τύρναβο και τα το μεσημέρι μετά τα απονομές.
Η εκκίνηση θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου τα 11.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία τα Λάρισας. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο τα πλατείας τα 13.30.
Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.100 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως την Γέφυρα Αλκαζάρ – Μητρ. Δωροθέου – Σκληρού – Γέφυρα ΔΕΥΑΛ – πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Κύπρου – Κεντρική Πλατεία (Τερματισμός).
Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος τα διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο τα απόστασης.
Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τα 400 αθλητές από όλη την Ελλάδα από 18 έως 67 χρονών.
Φέτος για πρώτη φορά στα πλαίσια της αναβάθμισης του ημιμαραθωνιου διοργανώνεται και αγώνας δρόμου 5 χιλμ. με αφετηρία – τερματισμό την Κεντρική πλατεία της πόλης μας.
Σε όλους τα αθλητές και των δύο αγώνων που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Τα-shirt, μετάλλιο, και δίπλωμα.
Σημαντική είναι η συμμετοχή εθελοντών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από μέλη των:

 Ε.Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ / Τμ. ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Παράρτημα Λάρισας

ΕΝΩΣΗ  ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Σύλλογος VESPA CLUB ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΕ.Φ.Φ.Α.Μ  / Λέσχη Φαλαναίων Φίλων Αυτ/του Μοτοσικλέτας

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ  Γ. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Σύλλογος  ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κριτές Στίβου Αν. Θεσσαλίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤ/ΤΩΝ MOTORIDERS

ΣΕΓΑΣ  ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π.

Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Λάρισας

Και πολλούς άλλους εθελοντές

Μέγας Χορηγός:Συστήματα Αλουμινίου  «EXALCO»

Χορηγοί: Ελλ. Αθλ. Σύλλογος «ΕΡΜΗΣ» και Δαλαβίκας Bikes.

Χορηγός επικοινωνίας : Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : www.larissa-dimos.gr