Κρίσιμη για το μέλλον του ΓΣΛ στην Β' Εθνική μπάσκετ θα είναι η Δευτέρα, καθώς θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ομάδας προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω συμμετοχή στο πρωτάθλημα. 

Ο λόγος που τίθεται επί τάπητος το ζήτημα είναι η διαιτησία στο Στρατώνι την Κυριακή, όπου ο Γυμναστικός ηττήθηκε από την ομώνυμη ομάδα καταγγέλλοντας σοβαρά λάθη των διαιτητών που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία του ΓΣΛ για τον αγώνα:

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μας έπρεπε να χάσει και έχασε. Οι διαιτητές κα. Τζήμα και ο κ. Τζιόπανος από το πρώτο σφύριγμα του αγώνα έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να χάσει η ομάδα μας.

Στοχευμένες επιλογές χρέωσαν στους παίκτες μας με φάουλ. Έκλεισαν τα μάτια τους σε φάουλ εναντίον των αθλητών. Κινδύνεψε η ακεραιότητα των αθλητών μας (τραυματισμοί του Νταλού και του Μπόγδανου), αλλά ακόμα και σε αυτές τις φάσεις που εκτός από μεταφορικά και κυριολεκτικά έτρεξε αίμα κανένα φάουλ δεν δόθηκε, αντιθέτως με το αίμα να τρέχει από το μέτωπο του αθλητή μας απειληθήκαμε και με Τεχνική Ποινή για θέατρο.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα ΕΓΚΛΗΜΑ, μια ομάδα μπορεί να κερδίσει αν παίζει 5 εναντίον 5, ίσως και 5 εναντίον 7 για 3 δεκάλεπτα. Σίγουρα όμως στο τέλος θα υπερτερήσουν πάντα οι περισσότεροι.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διαιτητές δεν επέλεξαν να βοηθήσουν την πολύ καλή ομάδα του Στρατωνίου σήμερα αλλά επιλέχθηκαν για να χάσει ο Γ.Σ. Λάρισας.

Τελικά ίσως το μοναδικό ελαφρυντικό που μπορούμε να δώσουμε στους δύο διαιτητές ειναι να υπάρχει σκοπιμότητα, γιατι δεν θελουμε να πιστέψουμε ότι η ανικανότητα μπορεί να φτάσει σε τέτοιο βαθμό.

Τη Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δ.Σ. της ομάδας με την επιστροφή του προέδρου από το εξωτερικό και θα παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια της συμμετοχής της ομάδας μας.

Στατιστικα αγώνα:

Δεκαλεπτα: 11-18, 11-16, 22-20, 22-7

Γ.Σ.Λ. 1928: Παπαχρήστος 11, Λαμπροπουλος 7, Λεπενιωτης 2, Γοργόλης 2, Βαβάτσικος 15, Μπογδανος 14, Αγγελοπουλος 10, Τσιαβες, Δερμιτζάκης, Νταλός, Χανέλι.