Με το πόδι στο γκάζι βρήκε η διακοπή του πρωταθλήματος την ΑΕΛ που πλέον έχει βάσιμες και ουσιαστικές ελπίδες παραμονής.

Οι «βυσσινί» χάρις σε ένα ντεμαράζ θετικών αποτελεσμάτων τους από τα τέλη του περασμένου μήνα και έπειτα έφτασαν στο «-1» από την απευθείας σωτηρία και απομένουν ακόμη 6 ματς.

Πιο συγκεκριμένα από την αναμέτρηση του Περιστερίου και έπειτα μάζεψαν 10 βαθμούς σε 7 αγώνες (ισοπαλία με Ατρόμητο, νίκες με Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης)  ενώ είχαν μόλις 9 στους πρώτους 20 της χρονιάς και έβαλαν «φωτιά» στην ουρά.

Ως τρόπο τινά «πρωτεργάτες» της αντεπίθεσής τους είναι οι Φιόριν Ντουρμισάι, Ματίας Ακούνια, Γκέργκελι Νάγκι και Αντριαν Κολομπίνο, που αυτό το διάστημα ξεχώρισαν ένα «κλικ». 

Ο πρώτος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ηταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο 3-2 του «Γεντί Κουλέ» όπου βρήκε δις στόχο (ήταν «μέσα» και στο τρίτο «βυσσινί» γκολ), άνοιξε το σκορ στη Ριζούπολη σε μία φάση που συμμετείχε και στη «δημιουργία» της, ενώ στην ήττα από τη Λαμία «έφτιαξε» μία πολύ καλή ευκαιρία του Πινακά.

Το «9αρι» της ΑΕΛ, πάει συνεχώς στην πρώτη μπάλα, κερδίζει πολλές στατικές φάσεις (πρώτος σε κερδισμένα φάουλ) και δείχνει αναγεννημένος.

Ο Ακούνια βρήκε δις στόχο το συγκεκριμένο διάστημα (στο 1-1 του Περιστερίου και το 3-2 της Κρήτης), ενώ αν ήταν πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα «τέρματα» (π.χ. με τον Ατρόμητο απώλεσε μία πολύ καλή ευκαιρία).

Ο Ουρουγουανός ήταν «μέσα» τόσο στο 1-0 επί του Παναιτωλικού όσο και στο 1-0 της Ριζούπολης και τον έχουμε δει τόσο στα άκρα όσο και ως δεύτερο επιθετικό.   Διαθέτει «καλά» πόδια και για αυτό παρουσιάζεται απειλητικός τόσο μέσα από το αντίπαλο «κουτί», όσο και εντός αυτού. 

Ο Ούγγρος γκολκίπερ από την πλευρά του ήταν θετικότατος και στα 4 αυτά  παιχνίδια όπου οι «βυσσινί» πήραν αποτέλεσμα. Στη νίκη επί των «κυανοκίτρινων» πιστώνεται την επέμβαση στο κοντινό τακουνάκι του Ταχάρ με το σκορ στο 0-0, σε εκείνη του Ηρακλείου είπε «όχι» σε Στάικο, Σολίς, στη Ριζούπολη δεν «επέτρεψε» αρχικά στον Λισγάρα να ανοίξει το σκορ και ύστερα στον Σλίβκα να ισοφαρίσει, ενώ ήταν θετικότατος και στο 1-1 με τον Ατρόμητο. Ο 27χρονος πορτιέρε βρίσκεται επίσης σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. 

Η ΑΕΛ έχει κρατήσει το μηδέν σε  5 ματς στη σεζόν και τα 3 είναι με τον Κολομπίνο στον άξονα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο 27χρονος «κόφτης» αποκτήθηκε τον Γενάρη, έγινε αμέσως βασικός και είναι εκ των κύριων λόγων που στη Λάρισα παραμένουν σε τροχιά παραμονής. «6άρι» με πολύ καλά τρεξίματα, παρότι έχει παίξει στα μισά ματς της χρονιάς (13/27) είναι πρώτος παίκτης της ομάδας σε κλεψίματα (!) και συνεισφέρει τα μέγιστα.

gazzeta.gr