Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με σασπένς, δράση, ένταση, πέντε γκολ, νεύρα, αποβολές και συγκλονιστική εξέλιξη, η ΑΕΛ πέρασε νικηφόρα με 3-2 από την έδρα του ΟΦΗ και πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στη μάχη που δίνει για την παραμονή στη Super League. Αντιθέτως, η κρητική ομάδα μπλέκει σε σοβαρές περιπέτειες και κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό καθώς πλέον βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την τελευταία στη βαθμολογία ΑΕΛ που έχει και ματς λιγότερο. Η βαθμολογία στην ουρά έχει ως εξής: ΟΦΗ 19, Λαμία 19, Παναιτωλικός 17, ΑΕΛ 16.

Η ΑΕΛ που δεν είχε νικήσει ούτε μία φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, είχε δύο σερί επικρατήσεις καθώς προ εβδομάδας είχε κερδίσει και τον άλλο «τελικό» με τον Παναιτωλικό. Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ δεν λέει να ορθοποδήσει καθώς αγνοεί τη νίκη από τις 7 Ιανουαρίου, επί 13 σερί αγώνες, κι ενώ έχει υποστεί 9 διαδοχικές ήττες!

Ο ΟΦΗ άρχισε ιδανικά το παιχνίδι καθώς μόλις στο 2' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα (1-0). Ο Ντε Γκούζμαν έκανε την κίνηση στην περιοχή και τροφοδότησε τον Στάικο, ο οποίος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι. Η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της ΑΕΛ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Η ΑΕΛ έψαξε αντίδραση και τη βρήκε στο 29' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντουρμισάι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Σωτηρίου, ισοφαρίζοντας σε1-1.

Η ΑΕΛ μπήκε δυναμικά και στο β' ημίχρονο. Αρχικά στο 54' είχε δοκάρι με τον Μπεν Χατίρα κι εν συνεχεία στο 63' o Ακούνια με θαυμάσια ενέργεια και ωραίο τελείωμα έκανε την ανατροπή γράφοντας το 1-2.

Στο 72' ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι αλλά ο Ντε Γκούζμαν νικήθηκε από τον Νάγκι, ο οποίος όμως είχε φύγει από τη γραμμή του τέρματος με αποτέλεσμα να δοθεί επανάληψη. Στη δεύτερη προσπάθεια ωστόσο ο Ντε Γκούζμαν εκτέλεσε σωστά και ισοφάρισε (2-2).

Το παιχνίδι όμως δεν τελείωσε εκεί. Είχε κι άλλη δράση. Στο 78' ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σολίς και στο 83' ο Ακούνια έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Ντουρμισάι με καταπληκτικό εναέριο τελείωμα έγραψε το τελικό 2-3 για την ΑΕΛ.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κοροβέσης (81' Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Ουές, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Στάικος, Στούρτζεον (81' Μαρινάκης), Γρίβας (68' Σολίς), Σαρδινέρο (81' Καστάνιος).

ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος (46' Ηλιάδης), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόβσκι, Νικολιάς (26' Γκράουρ), Κολομπίνο, Ντουρμισάι (88' Νούνιτς), Ακούνια, Πινακάς, Μπεν Χατίρα.

ethnos.gr