Βαθμό «χρυσάφι» πήρε η Ιεράπετρα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή. Οι Κρητικοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, την Τετάρτη (17/3), για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 2 και έμειναν αήττητοι για τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα.

Έτσι, οι «κυανόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν κι άλλο από τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, καθώς έμειναν στην 9η θέση με 15 βαθμούς. Στον αντίποδα, η ομάδα του Τιμόθεου Καβακά έφτασε τους 11 πόντους, παραμένοντας ωστόσο στην προτελευταία θέση.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Απόλλων Λάρισας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στο 8’ με ένα σουτ του Ντα Κάμπο από αριστερή διαγώνια θέση εντός της περιοχής, ωστόσο ο Αθανασόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι σε βάρος του Πριόνα, ο οποίος ανέτρεψε τον Μόρα μέσα στην περιοχή.

Ο Γιάκος ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασόπουλου, σπαταλώντας έτσι την ευκαιρία να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Η ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου άνοιξε τελικά το σκορ στο 11’, με τον Σκούπρα να βγάζει κάθετα για τον Μόρα, που πλάσαρε από δεξιά διαγώνια θέση τον γκλοκίπερ του ΟΦΙ για το 1-0.

Στο 19’, ο Κούστα βγήκε απέναντι από τον Γλύκο, όμως η προβολή του πάνω στην μπάλα ήταν αδύναμη, με τον έμπειρο γκολκίπερ να διώχνει. Στο 24’, ο Γιάκος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασόπουλου.

Δύο λεπτά μετά, ο Κούστα επιχείρησε ένα σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω, δίχως να ανησυχήσει ο Γλύκος. Η επόμενη φάση στο ματς καταγράφηκε στο 45’+1 με τον Μπαράτα.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του ΟΦΙ σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα των αμυντικών του Απόλλωνα Λάρισας και έφυγε μακριά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου θέλησε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα, κλείνοντας τους χώρους στους φιλοξενούμενους.

Στο 62’, ο Ντούνης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κούστα δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι, που δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί, δέχτηκαν την ισοφάριση στο 78’.

Ο Ντούνης μοίρασε για τον Αποστολίδη, ο οποίος με ωραία λόμπα «κρέμασε» τον Γλύκο και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα για το 1-1.

Στα τελευταία λεπτά, ο Απόλλων Λάρισας βγήκε μπροστά και πίεσε για να βρει το γκολ που θα του έδινε τη νίκη, με τον Σκούπρα στο 82’ να κάνει μία σέντρα - σουτ και τον Αθανασόπουλο να διώχνει.

Τρία λεπτά μετά, ο Μόρας έπιασε μία κεφαλιά, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΙ είπε «όχι», αποκρούοντας την μπάλα. Στο 87’, ήταν η σειρά του Αθανασιάδη για μια κεφαλιά, με τον Αθανασόπουλο να ήταν σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει.

Δευτερόλεπτα, αργότερα ο τερματοφύλακας των «ασπρόμαυρων» προέβη σε ακόμα μία επέμβαση, βγάζοντας με το ένα χέρι το απευθείας φάουλ του Γκουντρουμπή.

Έτσι, δεν άλλαξε κάτι και ο ΟΦΙ πήρε έναν «χρυσό» βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα 2.

Ρέφερι της αναμέτρησης ήταν η Αντωνίου του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής, με βοηθούς τους Βογιατζή του Συνδέσμου Καρδίτσας και Μπουρτζοβίτη του Συνδέσμου Κορινθίας. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Πολυχρόνης του Συνδέσμου Πιερίας.

Κίτρινες: 35’ Χατζής - 9’ Πριόνας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Γλύκος, Γκόλιας (87’ Νύκταρης), Καρρίκι, Μόρας, Σκούπρα, Λίταινας (75’ Μπαστιάνος), Μπάμπης (81’ Oμπράντοβιτς), Χατζής, Ντα Κάμπο (75’ Μπαλογιάννης), Γιάκος, Αθανασιάδης (87’ Γκουντρουμπής).

Ο.Φ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Τιμόθεος Καβακάς): Αθανασόπουλος, Πριόνας (46’ Καψάλης), Χιντζίδης, Μασουέρο, Χατζητερζόγλου, Φουάσης (59’ Ντούνης), Βογιατζής (59’ Τεγούσης), Γκίνη, Μπαράτα (53’ Αποστολίδης), Κούστα, Ντάλα Κόστα (41’ λ.τρ. Ζήσης).

a-sports.gr