Ο Νίκος Παπανικολόπουλος «κρατά» τα ηνία της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory από τη στιγμή που έπεσε η αυλαία του 2020, και μαζί της έχει κατακτήσει δύο σπουδαίες εντός έδρας νίκες (Μεσολόγγι ΒΑΧΙ, Προμηθέας Πατρών) ως το φινάλε του πρώτου γύρου της Stoiximan Basket League.

Ο φιλόδοξος τεχνικός των «κυανόλευκων» παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, πριν από την έναρξη του δευτέρου γύρο στο πρωτάθλημα.

Εκεί, οι παίκτες του θα αντιμετωπίσουν την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (24/1 - 17:00) σε ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι και το επόμενο με την ΑΕΚ, πάλι εντός του κλειστού γυμναστηρίου της Νεάπολης.

Οι στόχοι της ομάδας που οραματίστηκε πριν χρόνια ο Θοδωρής Ριζούλης είναι διαφορετικοί σε σύγκριση με την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο, σε μία εποχή που οι συνθήκες είναι αδυσώπητες λόγω του Covid-19, οι Νέστορας Κόμματος και Άρης Γκαμπέτας κάνουν τιτάνιες προσπάθειες, έτσι ώστε το οικοδόμημα να είναι άρτια δομημένο, μένοντας μακριά από προβλήματα.

Σύμφωνα με την πορεία του συνόλου τα καταφέρνουν άριστα, ένα γεγονός που αναγνωρίζεται και από εκείνον που κοουτσάρει τους καλαθοσφαιριστές, φροντίζοντας να αποτυπώνονται τα ποιοτικότερα στοιχεία τους μέσα στο παρκέ εντός και εκτός της Λάρισας.

Αναλυτικά όσα υπογράμμισε ο Νίκος Παπανικολόπουλος:

- Η σύνοψη του πρώτου γύρου στη Stoiximan Basket League: «Η ομάδα ήταν στην πιο δύσκολη κατάσταση από τις υπόλοιπες του πρωταθλήματος, καθώς λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν, επλήγη ιδιαίτερα από τον Covid-19. Επίσης, οι παίκτες έδωσαν εννέα ματς σε 37 ημέρες από την επανέναρξη του «μαραθωνίου» και έπειτα, άρα το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Θα μπορούσαμε να πάρουμε παραπάνω από τρεις νίκες ως συγκομιδή, όμως προχωράμε κοιτώντας με αισιοδοξία το μέλλον».

- Οι στόχοι: «Η ομάδα έχει δυνατότητες, οι παίκτες θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν καλύτερα τον πρώτο γύρο, όμως αυτό δεν αλλάζει πλέον. Είμαστε μέσα στον στόχο της παραμονής στην Stoiximan Basket League, ειδικότερα από τη στιγμή που υπάρχουν πολλά παιχνίδια στην έδρα μας, με την έναρξη του δεύτερου γύρου».

- Θα υπάρξει κάποια προσθαφαίρεση στο έμψυχο δυναμικό; «Η αλήθεια είναι πως είμαστε υποχρεωμένοι να ρίχνουμε ματιές στην αγορά και όταν υπάρξει κάτι ανακοινώσιμο, αυτό θα φτάσει στα αυτιά των φιλάθλων μας. Όσον αφορά τις αποδεσμεύσεις, ο Ντέβιον Μπέρι αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, διότι δεν ταίριαξε ποτέ με την φιλοσοφία μας».

- Πως νιώθεις που επέστρεψες στη Λάρισα, αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή; «Είναι μία εξαίρετη κατάσταση παρά τις δυσκολίες. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το οικοδόμημα είναι άκρως μπασκετικοί που σημαίνει και γνώστες του αθλήματος. Προσωπικά, πάντα μου άρεσε η Λάρισα και νιώθω άνετα από τη στιγμή που επέστρεψα, αφού συνάντησα ανθρώπους που γνωριζόμαστε από παλαιότερα. Η οργάνωση είναι άρτια, εντός - εκτός παρκέ, άρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος».

- Υπάρχει ταλέντο στους Έλληνες καλαθοσφαιριστές που βρίσκονται στον κορμό μας, αλλά και γενικότερα; «Το ταλέντο περισσεύει, τα παιδιά θέλουν χώρο και χρόνο, αλλά και μπόλικη δουλειά. Γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται εντατική και σωστή δουλειά σε όλα τα ηλιακά επίπεδα».

- Πως βλέπεις τον εαυτό σου, σε πέντε χρόνια από τώρα; «Οι καταστάσεις είναι δύσκολες στις μέρες μας, άρα τα όνειρα ενός προπονητή πρέπει να περιορίζονται μέχρι την επόμενη προπόνηση με τους παίκτες του».

- Ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό (εντός), ΑΕΚ (εντός) και Προμηθέα (εκτός), τι περιμένεις από το σύνολο σου; «Θέλω να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να διορθώσουμε τα λάθη μας μέσα στο γήπεδο, παρουσιάζοντας ένα καλό πρόσωπο».

- Κεφάλαιο κόσμος, πόσο στοιχίζει στην ομάδα η απουσία του; «Οι φίλαθλοι λείπουν από όλα τα γήπεδα, όμως από εμάς θα λείψουν περισσότερο, καθώς καλούμαστε να δώσουμε περισσότερα ματς στο «σπίτι» μας ως το φινάλε του «μαραθωνίου». Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory υπολογίζει πολύ στο κοινό της πόλης, αλλά οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να νιώσουμε από κοντά τη στήριξη τους. Εύχομαι να είμαστε μαζί το συντομότερο δυνατό, παρακολουθώντας σωστό μπάσκετ από την ομάδα μας».