Την τέταρτη νίκη του στη Σούπερ Λίγκα 2 πανηγύρισε το απόγευμα της Τετάρτης (24/3) ο Απόλλων Λάρισας καθώς ξεπέρασε με 1-0 το εμπόδιο της Δόξας Δράμας στη Φιλιππούπολη, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής.

Σε ένα ματς με δύο διαφορετικά ημίχρονα, οι Θεσσαλοί κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο με γκολ του Αθανασιάδη στο 29' και να ανέβουν στη βαθμολογία.

Συγκεκριμένα, έφτασαν τους 18 βαθμούς και προσπέρασαν στην έβδομη θέση τους «μαυραετούς» που διατηρήθηκαν στους 17.

Ομορφο παιχνίδι με εκατέρωθεν φάσεις έγινε στο πρώτο ημίχρονο... Η ομάδα του Κώστα Φρατζέσκου μπήκε πιο δυνατά και απείλησε με την κεφαλιά του Γιάκου (2') και το σουτ του Μπαλογιάννη (6') που εξουδετέρωσε ο Στεφανάκος. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν γρήγορα και είχαν δύο καλές στιγμές στο 8' και στο 12' σε σουτ του Μαυριά που δεν βρήκαν στόχο.

Οι «κυανόλευκοι» ανέβασαν στροφές μετά το 25' και στο 29' ευτύχησαν να προηγηθούν όταν ο Αθανασιάδης πήρε το... ριμπάουντ από την απόκρουση του Στεφανάκου στο πλασέ του Γιάκου και σκόραρε για το 1-0. Μάλιστα, λίγο πριν από την ανάπαυλα, έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα. Αρχικά, στο 42' ο Αθανασιάδης αστόχησε αμαρκάριστος από το μισό μέτρο ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μπαλογιάννη έφυγε ελάχιστα έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν φτωχό σε θέαμα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά να αδυνατούν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Γλύκου. Ηταν δε κι εκείνοι που κινδύνευσαν περισσότερα αφού στο 75' η κεφαλιά του Μόρα πήγε στην αγκαλιά του Γλύκου ενώ την ίδια τύχη είχε και το πλασέ του Αθανασιάδη στο 81'. Πάντως, στο 84' ο Βάντερσον θα μπορούσε να σκοράρει και να ισοφαρίσει όμως το σουτ που επιχείρησε από θέση βολής δεν βρήκε στόχο.

Ντα Κάμπο και Γιάκος ξεχώρισαν περισσότερο από τον Απόλλωνα Λάρισας, θετικός - όσο αγωνίστηκε - ήταν και ο Μπαλογιάννης ενώ σταθερός στα μετόπισθεν ήταν και ο Μόρας κερδίζοντας αρκετές μονομαχίας.

Από πλευράς «μαυραετών», ο Μαυριάς σε ακόμα ένα παιχνίδι ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα ενώ διακρίθηκαν και οι Κουτσιανικούλης, Παρασκευάς.

Διαιτητής ήταν ο Μέγας (Πιερίας), με βοηθους τους Μαλανδρή (Χαλκιδικής) και Μανασή (Τρικάλων). Τέταρτος ήταν ο Γιουματζίδης (Πέλλας).

Κίτρινες: 63' Μπαλογιάννης, 65' Χατζής - 19' Πινδώνης, 39' Παπαργυρίου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φρατζέσκος): Γλύκος, Σκούπρα, Μόρας, Καρρίκι, Καμπέρης (78' Γκόλιας), Χατζής, Μπάμπης, Ντα Κάμπο (89' Τζοβάρας), Μπαλογιάννης (71' Τασιούλης), Γιάκος, Αθανασιάδης.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος, Παρασκευάς, Μπολάκης (85' Φυτόπουλος), Άντερσον, Παπαργυρίου, Μαρινάκης (67' Βάντερσον), Χάμοντ (90+1' Νιολάκης), Μαυριάς, Κουτσιανικούλης (85' Μπελεβώνης), Πινδώνης, Μπαράνκο (67' Σαμπανίδης).

a-sports.gr