Την θέλησή του να συνεχίσει το ποδόσφαιρο, καθώς σωματικά μπορούσε, αλλά όχι και ψυχολογικά, αποκάλυψε ο Βαγγέλης Μόρας

Ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής, ο οποίος πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε πως σταματάει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 39 ετών, μίλησε στον Σπορ FM για την απόφασή του. 

"Σωματικά ήθελα να παίξω, ένιωθα καλά να συνεχίσω. Και με όσους πρώην ή νυν ποδοσφαιριστές το συζητούσα, όλοι μου έλεγαν όσο μπορείς να αγωνίζεσαι είναι καλό να το κάνεις. Όμως δεν έχει να κάνει με το σωματικό, αλλά με το ψυχολογικό. Οι συνθήκες που συναντάς δεν σε καλύπτουν, οπότε εκεί που θέλεις να βοηθήσεις και να το ευχαριστηθείς, να σε γεμίζει η καθημερινότητα, στο τέλος θα χάσεις και όσα καλά κατάφερες τόσα χρόνια. Οπότε εκεί είναι καλύτερα να μην συνεχίσεις, να βρεις κάτι άλλο. Οπότε τώρα πάμε για κάτι διαφορετικό", δήλωσε ο Βαγγέλης Μόρας. 

"Μοναδικός στόχος μου να παίξω στην ΑΕΛ, όταν ήμουν παιδί"

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως έλειψε κάτι από την καριέρα του, όπως να κερδίσει έναν τίτλο, ο Βαγγέλης Μόρας τόνισε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος με όλα όσα κατόρθωσε στο γήπεδο. "Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα όνειρα και οι στόχοι δημιουργούνται στη διάρκεια της καριέρας, όχι στην αρχή. Όταν ήμουν παιδί, ο πρώτος και μοναδικός στόχος μου ήταν να παίξω στην ΑΕΛ, την ομάδα της πόλης μου. Μετά αλλάξαν οι στόχοι μου, π.χ. να παίξω στην Προοδευτική και μετά να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα. Μετά να παίξω στο εξωτερικό, μετά να παίξω στην Εθνική ή στο Μουντιάλ" δήλωσε. 

Στάθηκε και στην επιλογή του να φύγει για να αγωνιστεί στο εξωτερικό: "Νιώθω πολύ πιο γεμάτος που έπαιξα στο εξωτερικό από το να έμενα Ελλάδα για να πάρω κάποιον τίτλο. Εκείνα τα χρόνια δεν έβγαιναν εύκολα έξω οι παίκτες, είμαι από τους λίγους που έμεινα δέκα χρόνια. Μετά το 2004 άνοιξε η αγορά για τους Έλληνες στο εξωτερικό. Άρα η καριέρα μου είναι γεμάτη, αλλά αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα ήθελα να πάω πιο μικρός στο εξωτερικό. Ίσως έτσι να είχα τη δυνατότητα να παίξω σε μία πιο μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό. Η πιο παραγωγική μου περίοδος ήταν όταν ήμουν 32-36 ετών".

"Δεν αλλάζει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο καθένας κοιτάζει τον κ*λο του"

Τέλος, ερωτηθείς πώς μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Λαρισαίος απάντησε πως δεν ξέρει αν μπορεί να συμβεί αυτό. 

"Είναι μια συζήτηση που δεν θα τελειώσει ποτέ, αν την αρχίσουμε τώρα. Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα. Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να φέρουμε τίποτα, φέραμε τη νοοτροπία και την εμπειρία μας. Η ΕΠΟ πρέπει να φέρει πράγματα, εύχομαι ο Θοδωρής Ζαγοράκης να τα καταφέρει. Οι παράγοντες (ΕΠΟ, κυβέρνηση) μόνο μπορούν να αλλάξουν το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει αυτό, ο καθένας κοιτάει την ομάδα του - τον κ*λο του για να το πιο πιο λαϊκά - και δεν αλλάζει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο" είπε χαρακτηριστικά. 

kosmoslarissa.gr