Με ήττα 4-1 από τον Ολυμπιακό στο κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα η ΑΕΛ.

Η ομάδα του Αντρέ Πάους είχε κακή αμυντική λειτουργία, καθώς υπέπεσε σε πέναλτι και δέχθηκε τέσσερα γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα ενόψει της ρεβάνς με τη Ριέκα.

Οι επιλογές του Αντρέ Πάους δεν ξέφυγαν από το προβλεπόμενο, ειδικά από τη στιγμή που ο Αγκάνοβιτς έμεινε εκτός αποστολής. Ο Μπόζοβιτς υπερασπίστηκε την εστία της θεσσαλικής ομάδας, Φάρκας και Ζίζιτς συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Ρέντζα δεξιά τους και τον Γουάλας αριστερά τους.

Φατιόν κι Ανδρεόπουλος κινήθηκαν στο χώρο των αμυντικών χαφ, ο Λεοζίνιο ήταν ο οργανωτής, οι Κουτσιανικούλης και Ντέλετιτς σε θέση αριστερού και δεξιού εξτρέμ και ο Περόνε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κώστας Φορτούνης επιχείρησε να νικήσει με φιλόδοξη ενέργεια τον Μπόζοβιτς από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασα πάνω από την εστία του Μαυροβούνιου γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Πάρντο (με σουτ) και Ανσαριφάρντ (με κεφαλιά) δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί, ενώ στο 31ο λεπτό οι "ερυθρόλευκοι" έφθασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ανδρούτσος έκανε μια εξαιρετική μπαλιά, ο Φορτούνης μέσα στην περιοχή αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπόζοβιτς ήταν εκεί που έπρεπε κι απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 32ο λεπτό, ο Σεμπά κινήθηκε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, αλλά ο Φάρκας χρησιμοποίησε το χέρι του για να ανακόψει την πορεία της μπάλας, με τον Δημήτρη Καραντώνη σωστά να υποδεικνύει το πέναλτι.

Ο Κώστας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, αυτή ήταν καλή και ο Μπόζοβιτς παρά το γεγονός ότι έπεσε σωστά, είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του και τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ.

Από το 2000 είχε να πετύχει με πέναλτι το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Ο Τζόρτζεβιτς στο στο 6-0 με τον Εθνικό Αστέρα.

Με χαμηλό τέμπο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με χαμηλό ξεκίνησε και το δεύτερο. Στο 58ο λεπτό, ο Σεμπά επέμεινε και δεν παράτησε μια φάση, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση ήταν άστοχο.

Ένα λεπτό αργότερα (59'), ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Ανσαριφάρντ σούταρε με τη μία στο δεξί δοκάρι, αλλά ο Μπόζοβιτς ήταν στη θέση του κι απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στο 68ο λεπτό, οι "ερυθρόλευκοι" έφθασαν στο δεύτερο γκολ τους και δεύτερο της αναμέτρησης. Ο Φορτούνης άνοιξε προς τα δεξιά την μπάλα στον Πάρντο, ο οποίος πήρε μερικά μέτρα και γυρίζει προς την περιοχή, όπου ο Ανσαριφάρντ προ κενής εστίας "τσίμπησε" την μπάλα για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού

Στο 70', ο Μπόζοβιτς απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Φορτούνη και στο αμέσως επόμενο λεπτό (71') η ΑΕΛ μείωσε στο σκορ. Ο Λεοζίνιο γύρισε από τα δεξιά και ο Φιγκέιρας στην προσπάθειά του να φθάσει να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Καπίνο.

Αλλά, ο Πορτογάλος δεξιός μπακ ήταν αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για το λάθος του. Στο 74ο λεπτό, επιχείρησε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, ο Μπόζοβιτς έκανε λάθος εκτίμηση και είδε ακούνητος την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.

Ύστερα από δύο λεπτά (76'), ήρθε και το 4-1, όταν ο Πάρντο βρήκε τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός τροφοδότησε με τακουνάκι τον Φορτούνη κι εκείνος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της ομάδας του.

Με πληροφορίες από sport24.gr