Την τρίτη της σερί νίκη στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League σημείωσε η Λάρισα στη Νίκαια κόντρα στην ομώνυμη ομάδα του Ιωνικού με 84 - 89 στο πλαίσιο της 13ης Αγωνιστικής, φτάνοντας πλέον τις τέσσερις νίκες στη σεζόν, κλείνοντας τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο.

Αυτό είναι το δεύτερο εκτός έδρας «ροζ» φύλλο αγώνα για την Λάρισα που έφτασε στο 4-7 στο τέλος του πρώτου γύρου, έχοντας και την εκρεμμότητα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιωνικός μπήκε καλύτερο στο παρκέ και έφτασε στο +10 νωρίς στο παιχνίδι με 16 - 6, με την Λάρισα να μην χάνει την αυτοπεποίθεσή της και να φτάνει με 3/3 σουτ από την περιφέρεια, δύο του Ζάρα και ένα του Μούντι, να κλείνει το δεκάλεπτο με 23 - 21.

Με τρεις εύστοχες βολές του Χάντσον στην εκκίνηση του δευτέρου δεκαλέπτου η Λάρισα πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στο σκορ με 23 - 26 08:53 πριν το ημίχρονο. Κάπου εκεί ήρθε ο Τζέρμαν που μετέτρεψε τον αγώνα σε προσωπική υπόθεση «χτίζοντας» ένα δικό του σερί, 6 - 0, φτάνοντας το σκορ στο 37 - 31. Τσαϊρέλης και Κρουμπάλι κράτησαν τους «κυανόλευκους» κοντά στο σκορ όταν χρειάστηκε με τον Μούντι με 15 πόντους στο ημίχρονο να οδηγεί την Λάρισα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με 43 - 44.

Στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός δεν έβρισκε στόχο στην επίθεση και είδε την Λάρισα να φεύγει μπροστά στο σκορ με +9 (43 - 52) από τα χέρια του Ντεβόντε Γκριν. Ο Ιωνικός μείωσε με Γόντικα και Χουγκάζ σε 47 - 52, με τον πρώτο να αποβάλλεται λίγα λεπτά αργότερα με δεύτερη τεχνική ποινή. Κάπου εκεί εμφανίσθηκαν οι Κρουμπάλι και Μούντι και με δικά τους... σόλο έφτασαν το σκορ στο 52 - 69 με τον Ιωνικό να μην μπορεί να αντιδράσει.

Καθοριστικό σημείο για την έκβαση του αγώνα, η παραμονή του Τζέρμαν στον πάγκο του Ιωνικού για το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, μια επιλογή του προπονητή των γηπεδούχων, Κούρο Σεγκούρα.

Στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο ο Φώτης Τακιανός είδε να μένει από ψηλούς, καθώς ο Κρουμπάλι αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή νωρίτερα στον αγώνα, ενώ οι Τσαϊρέλης και Χάντσον έφτασαν τα τέσσερα φάουλ.

Έτσι, η Λάρισα αν και προηγούταν στο σκορ με 54 - 75 (+21) είδε τον Ιωνικό να «ψαλιδίζει» την διαφορά και να οδηγεί το παιχνίδι σε... θρίλερ!

Ο Κολοβέρος μείωσε το ματς στους τέσσερις πόντους με τον Μούντι να κερδίζει φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων 40'' πριν το τέλος. Ο Μούντι ήταν ψύχραιμος και έτσι η Λάρισα έφυγε με το «ροζ» φύλλο αγώνα από την Νίκαια με 84 - 89, σκορ που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Χατζηκυριάκου στην εκπνοή του αγώνα.

Τα Δεκάλεπτα

23 - 21, 43 - 44, 54 - 71, 84 - 89

Ιωνικός (Κούρο Σεγκούρα): Μουσταφά 7, Χατζηκυριάκος 3(1), Τζόλος, Κολοβέρος 15(1), Τζέρμαν 20(4), Πάρκερ 14(4), Αθηναίου (81), Γόντικας 5, Γκιουζέλης 3(1), Λάνγκφορντ 6, Μόουζες, Χουγκάζ 3.

Λάρισα BC (Φώτης Τακιανός): Χάντσον 21(1), Κρουμπάλι 12, Τσαϊρέλης 10, Σπυρόπουλος 2, Γκριν 7(1), Ζάρας 8(2), Καράμπελας, Παπαντωνίου 3, Μούντι 26(3).

Η δήλωση του προπονητή  Φώτη Τακιανού

Σε συνέχεια της μεγάλης νίκης (84 - 89) της Λάρισας στον Ιωνικό Νίκαιας, ο προπονητής της ομάδας, Φώτης Τακιανός έκανε την εξής δήλωση στην αίθουσα Τύπου του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νίκαιας:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας και πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου, με την λογική ότι ήταν ένα παιχνίδι σήμερα που εξ' αρχής ήταν δύσκολο για εμάς, αλλά οι συνθηκές που παρουσιαστήκαν στη διάρκεια του ματς το έκαναν ακόμη δυσκολότερο. Οι περισσότερες αποφάσεις που πάρθηκαν, πάρθηκαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ήταν εκτός πλάνου, με την λογική πως οι συνθήκες που παρουσιάστηκαν ήταν πρωτόγνωρες για εμάς.

Ήταν πρωτόγνωρες οι γρήγορες αποβολές παικτών, το ότι φορτώθηκαν παίκτες φάουλ νωρίς στο παιχνίδι. Υπήρχε γενικά μια αναστάτωση την οποία δεν την συναντάς έυκολα. Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην νίκη μας, απέναντι ενός πολύ καλού αντιπάλου και μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Είναι η τρίτη συεχόμενη μεγάλη νίκη στην ομάδα, με την λογική ότι παίζουμε για μια ακόμη φορά χωρίς έναν βασικό μας παίκτη, τον οποίο τον αναπληρώνουν όλα τα υπόλοιπα τα παιδιά επάξια. Η μεγαλύτερη επιτυχία σαφώς είναι οι νίκες που κάναμε, αλλά και το γεγονός πως παρουσιάζουμε ένα σύνολο το οποίο μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε απουσία παρουσιάζεται μέσα στο παιχνίδι. Νομίζω αυτό είναι το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε. Η ομάδα έχει ενα μέταλλο και πρέπει να το αξιοποίησουμε. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό και στον δεύτερο γύρο.

Εμείς, περιμένουμε να γυρίσει ο τραυματίας παίκτης μας και να ενσωματωθεί ο καινούργιος, καθώς αυτήν την στιγμή αγωνιζόμαστε με τέσσερις ξένους. Αυτό είναι μεγάλο ντεσαβαντάζ για εμάς. Θέλουμε να παρουσιάσουμε την ομάδα όπως εμείς θέλουμε και να έχουμε μια ανοδική πορεία».