Ο Αχιλλέας Φαρσάλων ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣΛ καθώς κατέκτησε στην τρίτη του σερί χρονιά σε τελικό να κερδίσει τον αξιόμαχο Δωτιέα Αγιάς με 3-2 στην παράταση (1-1 στην κανονική διάρκεια) και να σηκώσει το 7ο τρόπαιο της ιστορίας του. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Βούλγαρης για τους νικητές που πέτυχε 2 τέρματα (54′, 97′), έχοντας και ένα χαμένο πέναλτι, με τον Λόλα να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα στο 99′. Από την πλευρά των ηττημένων ο Τσατσαλίδης ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του κοντά στη νίκη με τα γκολ του (40′, 98′) ήταν αυτός που έδωσε τις ελπίδες στην ομάδα του.

Ενώ οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το γκολ στο 32′ όταν κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι και αποβολή. Μετά από σέντρα του Κακαζούκη, ο Παλάσκας πήρε τη κεφαλιά με τον Τσακάλι να διώχνει τη μπάλα με το χέρι. Η Τσιοφλίκη «σφύριξε» το πέναλτι, ενώ απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον κεντρικό αμυντικό. Τα πράγματα όμως δεν ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο Φαρμάκας νίκησε το Βούλγαρη από τα έντεκα μέτρα.

Η πίεση του Αχιλλέα συνεχίστηκε και στο 38′ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για το συγκρότημα του Τάκη Παραφέστα. Ο Λόλας δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή, με τον Σούλι να διώχνει σε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση της στημένης φάσης ο Τλούπας με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Δωτιέας μετά από τις χαμένες ευκαιρίας ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί με… πέναλτι. Ο Τσατσαλίδης έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Κουτσοκέρα να τον ανατρέπει στην μεγάλη περιοχή και τους «κόκκινους» να στήνουν τη μπάλα στην άσπρη βούλα. Ο επιθετικός του Δωτιέα ήταν αυτός που στο 40′ ανέλαβε την εκτέλεση που ήταν εύστοχος για το 1-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Αχιλλέα κατάφεραν να χαμογελάσουν για πρώτη φορά. Στο 54′ ο Λόλας μπήκε από τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, έσπασε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Βούλγαρη να πλασάρει με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Φαρμάκα για το 1-1.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αχιλλέας ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Λόλας με διαγώνια πάσα έβγαλε τον Βούλγαρη σε θέση τετ-α-τετ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Φαρμάκα για το 2-1.

Οι συγκινήσεις όμως στην παράταση δεν έλειψαν. Έτσι ένα λεπτό μετά το γκολ του Αχιλλέα ο Δωτιέας βγήκε στην αντεπίθεση, οι άμυνα των γηπεδούχων δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα που έφτασε στον Γούτο, με τον παίκτη να μπαίνει από τα αριστερά στη περιοχή έσπασε τη μπάλα, με τον Τσατσαλίδης σε κενή εστία να κάνει το 2-2.

Παρά την ψυχρολουσία ο Λόλας ήταν αυτός που έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Αχιλλέα Φαρσάλων. Ο επιθετικός που είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες στο παιχνίδι κατάφερε να εξιλεωθεί με γκολ. Στο 99′ ο Νεμπεγλέρας έκανε τη σέντρα με τον επιθετικό να κάνει το 3-2.

Τελικά μέχρι και το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο Αχιλλέας Φαρσάλων μετά από δύο συνεχόμενους τελικούς που έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι, κατάφερε στο στάδιο Αλκαζάρ να στεφθεί Κυπελλούχος και να κυνηγήσει το νταμπλ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι συνθέσεις:

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τακής Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Περήφανος (70′ Ρέψης), Κουμπούρας, Οικονόμου, Κακαζούκης, Μανιώτης, Τλούπας (51′ Νάστας), Νεμπεγλέρας, Βούλγαρης, Λόλας (100′ Καραμπούζης), Παλάσκας.

Δωτιέας Αγιάς (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Φαρμάκας, Παππάς, Φιλιππούλης (75′ Μαλάκος) , Τσακάλι, Σούλι, Νάτσης, Ντακούλας, Χαλάτσης (46′ Ντελής), Γούτος Ν., Μπόντε (89′ Τσιρογιάννης), Τσατσαλίδης.

Διαιτητής: Τσιοφλίκη. Βοηθοί: Γκάγκας, Καρακώστας.

Πηγή: sportlarissa.gr