Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδος η ΑΕΛ, χάνοντας από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-0.

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου, ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκούρασε κάποιους από τους βασικούς που έπαιξαν την περασμένη Κυριακή στα Γιάννενα, όπως έκανε και ο ΠΑΟΚ, που ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο και "κλείδωσε" από νωρίς τη νίκη.

Πριν τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα, που σαν σήμερα πριν 30 χρόνια έχασε τη ζωή του σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε "φουριόζος" στο παιχνίδι. Μόλις στο 11ο λεπτό οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι, και στα επόμενα λεπτά είχε κλείσει την ΑΕΛ στην περιοχή της, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ και απειλώντας για το γκολ.

Αυτό ήρθε τελικά στο 27' με τον Μυστακίδη που με διπλή προσπάθεια έκανε το 1-0. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση και στο 41' βρήκε και πάλι δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Περέιρα που έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή μπάλας για τον ΠΑΟΚ ήταν 62% - 38% ,  ενώ οι τελικές 15(9) - 3(0) και 7-0 τα κόρνερ!

Με την έναρξη του β' μέρους οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο ΠΑΟΚ "κάθισε" και διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ, δίνοντας χώρο στην ΑΕΛ να αναπτυχθεί. Ωστόσο, οι "βυσσινί" δυσκολεύονταν για ένα ακόμα ματς στην τελική πάσα στην επίθεση, με συνέπεια οι φάσεις να είναι μετρημένες.

Από το 70' και μετά ο ρυθμός έπεσε καθώς οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με το αποτέλεσμα. 

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ: Καβουσάκης, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Γιοβάνοβιτς, Ναβάρο, Σουλιώτης, Λαμπρόπουλος, Αναστασόπουλος, Κουτσιανικούλης, Μαρουκάκης, Βαρέλα.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Γιαννούλης, Κάνιας, Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Περέιρα, Κουλούρης.

Διαιτητής του αγώνα ο Ανανίας Φωτιάδης. Βοηθοί του οι Νικόλαος Κωτούλας και Σπυρίδων Βασιλόπουλος. Τέταρτος ο Γεώργιος Μιχαηλίδης.

*Φωτογραφίες από sport-fm.gr