Έκαναν την δουλειά τους και σώθηκαν…. Ο λόγος για τα Τρίκαλα τα οποία επιβλήθηκαν  με 3-1 εντός έδρας του Απόλλωνα Λάρισας το απόγευμα της Τρίτης (18/5) και εξασφάλισαν την παραμονή τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κυανέρυθροι» της Θεσσαλίας εξασφάλισαν και με το παραπάνω την παραμονή τους στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, καθώς ολοκλήρωσαν την φετινή στην 8η θέση και στους 29 βαθμούς.

Από την άλλη, η ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου τελείωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 9η θέση, έχοντας 29 πόντους.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο 5’ απείλησαν τα Τρίκαλα, όταν ο Τάχατος έβγαλε την σέντρα και ο Ευθυμίου πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά, οι γηπεδούχοι άγγιξαν τα γκολ, με τον Τάχατο, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Αστρά αλλά πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Απολλώνα Λάρισας στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 20’, όταν ο Περλέσι έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε με γροθιές το φάουλ του Μπαλογιάννη. Στο 24’, οι «κυανέρυθροι» συνεργάστηκαν ωραία και η μπάλα έφτασε στον Ευθυμίου, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Αστράς μπλόκαρε την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και στο 32’ έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, μετά απο κόρνερ του Νιάρου ο Σουλιώτης πρόλαβε την έξοδο του Αστρά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 38’, ο Ευθυμίου μπήκε μόνος από τα αριστερά και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία.

Όμως, δύο λεπτά μετά, ο Νιάρος μετά από ωραία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Σταματής από πλεονεκτική θέση στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή για το 1-0. Δευτερόλεπτα μετά, οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να απαντήσουν εξ επαφής με ατομική προσπάθεια του Μπαλογιάννη, ο οποίος έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Απόλλωνας ισοφάρισε, με το μονοκόμματο σουτ του από το ύψος του πέναλτι για το 1-1.

Πριν καλά –καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, ο ΑΟΤ κέρδισε πέναλτι, όταν σε γυρίσμα του Ευθυμίου, ο Σκούπρα σταμάτησε την μπάλα με το χέρι με τον διαιτητή Αλαμπέη να καταλογίζει την παράβαση. Ο Ριζογιάννης εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 2-1, δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Βασίλη Καλογιάννη συνέχισε να κυριαρχεί και στο 53΄’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1. Συγκεκριμένα, ο Πέλκας μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’, τα Τρίκαλα ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ελευθεριάδη, αλλά ο διαιτητής είπε «παίζεται».

Τρία λεπτά μετά, ο Σταματής έστρωσε στον Ευθυμίου και ο 22χρονος εξτρέμ έκανε το σουτ αλλά ο Αστράς απομάκρυνε με τα πόδια.

Στο 68’, ο Νιάρος έκανε την σέντρα και ο Σουλιώτης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Πέντε λεπτά μετά, ο Ευθυμίου έκανε ένα δυνατό σουτ και πάλι ο Αστράς απόκρουσε.

Ωστόσο, στο 79’, ο Ευθυμίου μετά από ωραία ατομική προσπάθεια έκανε ένα μακρινό συρτό σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, κάνοντας το 3-1. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν άλλαξε σχετικά με το σκορ και έτσι ο ΑΟΤ πήρε το τρίποντο, κλείνοντας τη χρονιά και ως 8ος.

Ευθυμίου και Σταματής ήταν οι κορυφαίοι των Τρικάλων ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων τη διαφορά έκανε ο γκολκίπερ Αστράς που κράτησε στα τρία γκολ τον ΑΟΤ με τις καίριες επεμβάσεις του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αλαμπέης του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Βιστεντζάτος του Συνδέσμου Ανατ. Αττικής και τον Τσολακίδης του Συνδέσμου Αθηνών.

TΡΙΚΑΛΑ (Βασίλης Καλογιάννης): Περλιέσι, Νιάρος, Τάχατος (46’ Ελευθεριάδης), Σουλιώτης (86’ Ντιαλόσι), Ριζογιάννης, Σκόνδρας, Παπαγεωργίου, Πιαστόπουλος, Σταματής (72’ Ζησόπουλος), Πέλκας (57’ Σιλβάνο), Ευθυμίου (86’ Κλεμέντε).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φρατζέσκος): Αστράς, Γεωργακόπουλος, Καλούσης (38’ Νγκο), Καμπέρης, Σκούπρας, Μπαλογιάννης (72’ Ντά Κάμπο), Μπάλλας (46’ Λίταινας), Λουκάς, Χατζής, Παυλής, Τασιούλης (76’ Αθανασιάδης).

a-sports.gr