Με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το Σάββατο (18/8) η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΛ στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα. Στο 40΄η Ξάνθη σκόραρε με πέναλτι όπου ο Γέντρισεκ έκανε το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μόρσι ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πίτι έβαλε γκολ με κεφαλιά όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το δεύτερο ημίχρονο άργησε να ξεκινήσει λόγω των έντονων διαμαρτυριών της ΑΕΛ απέναντι στο διαιτητικό τρίο κυρίως για το ακυρωθέν γκολ ενώ σχετικά νωρίς στο δεύτερο μέρος κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε ο Μόρσι από τον Ζίφκοβιτς. Από τα έντεκα μέτρα εκτέλεσε ο Φατιόν εύστοχα για τους Βυσσινί. Τεράστια ευκαιρία είχε η ΑΕΛ με τον Ντέλετιτς ενώ καλές στιγμές είχαν οι Φατιόν και Μόρσι .

Την Κυριακή 19/8 η ΑΕΛ θα αγωνιστεί στα Τρίκαλα με την τοπική ομάδα στις 20.00 ενώ από Δευτέρα θα μπει στην τελική ευθεία για την προετοιμασία της ενόψει της έναρξης της σεζόν.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Συλλά, Μπαξεβανίδης (78′ Θυμιάνης), Μελιόπουλος (63′ Φλίσκας), Κασάδο, Ντε Λούκας (63′ Καντά), Καμαρά (46′ Κοβάσεβιτς), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ (80′ Φασίδης), Κίκε (84′ Ορφανίδης), Κάστρο.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Γκόλιας, Γρομητσάρης, Χούμπτσεβ,  Ντέλετιτς, Σαχίτι, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι, Μόρσι, Κούνιτς. Έπαιξαν και οι: Σουλούκος, Καρανίκας, Γκόϊκοβιτς, Μπάλλας, Λεοζίνιο, Φρίουι, Νούνιτς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Απόστολος Τζουμαλάκης (ΕΠΣ Σερρών) με α’ βοηθό τον Παναγιώτη Κουβαλάκη (ΕΠΣ Δράμας), β’ βοηθό τον Εμπλιούκ Ιλιάζ (ΕΠΣ Ξάνθης), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Γεωργιτσόπουλος (ΕΠΣ Δράμας).

Athleticlarissa.gr