Η ΑΕΛ παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο στο AEL FC ARENA αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 σε φιλική αναμέτρηση. Το γκολ για τους «βυσσινί» ο Νίκο Βαρέλα (15′) ισοφάρισε με πέναλτι ο Παπαδόπουλος (70′). Όσο περνούν οι μέρες η ΑΕΛ εμφανίζεται όλο και καλύτερη στο χορτάρι, βγάζοντας περισσότερες φάσεις επιθετικά παρόλα αυτά χρειάζεται ακόμη δουλειά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού της όπως η αμυντική συμπεριφορά.

Δυναμικό ξεκίνημα από πλευράς ΑΕΛ όπου δύο φορές στα πρώτα πέντε λεπτά βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ όμως ο Γιαννιτσάνης ισάριθμες φορές δεν βρήκε σωστά τη μπάλα με χαρακτηριστική τη φάση του 6ου λεπτού όταν ο Λαμπρόπουλος έσπασε πλάγια στον Κοντόρ όμως ο νεαρός επιθετικός δεν τελείωσε σωστά μετά από σέντρα.

Καλή στιγμή και στο 7′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα στο τοίχος,ο Ντέλετιτς στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΛ στο 12’ όταν ο Βαρέλα έψαξε τον Ντέλετιτς μέσα στην περιοχή, ο οποίος δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να εκτέλεση.

Το γκολ όμως ήρθε στο 15’ και αυτό ήταν όμορφο από την αρχή έως το τέλος. Ο Αναστασόπουλος έκλεψε τη μπάλα στον άξονα, αυτός σέρβιρε στον Λαμπρόπουλο που μπήκε από δεξιά στην μεγάλη περιοχή και γύρισε σωστά τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Ντέλετιτς. Το σουτ του Σέρβου κόντραρε όμως αυτό του Βαρέλα βρήκε στόχο με τον Ουρουγουανό με το αριστερό να νικά τον Γκορμπούνοφ κάνοντας το 1-0.

Τεράστια η ευκαιρία για ισοφάριση στο 23’ για τον Ατρόμητο με τον Ντιγκινί να διεισδύει από αριστερά έως τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, σπάζοντας ωραία στο ύψος του πέναλτι στον Μπρίτο, αυτός πιο δεξιά στον Λε Ταλέκ όμως στο τετ-α-τετ νικητής βγήκε ο Ντεγκρά όπου έδιωξε με τα πόδια και ο Φάρκας στη συνέχεια σε κόρνερ.

Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ στο 31’ όταν ο Ντέλετιτς έκανε κούρσα 30 μέτρων, έβγαλε τη σέντρα στον Λαμπρόπουλο στο ύψος του πέναλτι, ο αρχηγός της ΑΕΛ σούταρε πάνω στα σώματα ενώ στην επαναφορά με τη μπάλα στον αέρα δεν τελείωσε σωστά.

Απάντησε στις ευκαιρίες στο 34’ όταν ο Μπρίτο, πήρε την πάσα από τον Στόϊτσεφ, μέσα στην μεγάλη περιοχή εκτέλεσε άστοχα με το αριστερό.

Ωραία εναλλαγή της μπάλας στο 39’ με τους παίκτες της ΑΕΛ να παίζουν με μία τη μπάλα μέχρι έξω από τη μεγάλη περιοχή όπου ο Φατιόν σούταρε με το εξωτερικό φάλτσο και ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε τη μπάλα.

Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΛνα καταχειροκροτείται από τον κόσμο της που παρακολούθησε ωραίο θέαμα.

Πολλές οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο με τον Δέλλα να επιλέγει τελείως διαφορετική εντεκάδα για τον Ατρόμητο ενώ ο Αναστασιάδης επέλεξε να κάνει τις αλλαγές του αργότερα.

Ο Ατρόμητος κατάφερε να ισοφαρίσει στο 69’. Ο Λημνιός έκανε καλή προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή με τον Μασούρα να τον ανατρέπει. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που έκανε το 1-1.

Απείλησε και πάλι ο Ατρόμητος στο 74’ με τον Κιβρακίδη που από δεξιά σούταρε όμως η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ η ΑΕΛ στην εξέλιξη της φάσης με τον Μασούρα να κάνει άνω-κάτω τον Λαζαρίδη , να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά να σουτάρει από πλάγια θέση όμως οι αμυντικοί τον πρόλαβαν και έδιωξαν σε κόρνερ.

Ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 81’για την ΑΕΛ, όταν ο Σουλιώτης σε ρόλο δεξί εξτρέμ (!) γι αυτή τη φάση έβγαλε τη σέντρα, ο Μονιάκης που πάτησε περιοχή σούταρε με το αριστερό όμως ο Παπαδόπουλος έδιωξε ενστικτωδώς με τα πόδια.

Ευκαιρία για το γκολ της νίκης στο 82’ όταν ο Μονιάκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Γιοβάνοβιτς πήρε την κεφαλιά με τους αμυντικούς του Ατρομήτου να διώχνουν πάνω στη γραμμή.

Άναψαν τα αίματα στο 85΄όταν ο Λημνιός απάντησε σε σκληρό μαρκάρισμα του Μασούρα απωθώντας τον με το χέρι του με τους δύο προπονητές για να εξομαλύνουν την κατάσταση να αποσύρουν τους δύο παίκτες βάζοντας τους Νάτσο και Λαμπρόπουλο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ(Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Ναβάρο(65’ Μασούρας που βγήκε στο 85’ για να μπει ξανά ο Λαμπρόπουλος), Κοντόρ (58’ Μονιάκης), Φάρκας (65’ Γιοβάνοβιτς), Γκόλιας, Αναστασόπουλος(65’ Ουρτάδο), Λαμπρόπουλος(68’ Σουλιώτης), Φατιόν(68’ Καρατάσιος), Ντέλετιτς(65’ Μαρουκάκης), Βαρέλα(65’ Χοτζάλι), Γιαννιτσάνης

Ατρόμητος(Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ουμπίδες, Λε Ταλέκ, Ζησόπουλος, Ντιγκινί, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Γκουγκούδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Παπαδόπουλος, Κιβρακίδης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κατράνης, Γροντής, Ντμίτρι, Μπατσάκος, Βασιλείου, Λημνιός(85’ Νάτσος), Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Τζήλος. Βοηθοί: Αναστασίου, Παπαδημητρίου

Τέταρτος-η: Τσιοφλίκη.

Πηγή: sportlarissa.gr