Σε ένα ματς που της πήγε... στραβά από την αρχή, που έμεινε πίσω με αυστηρό πέναλτι, που έμεινε και με 10 παίκτες από το 18', η ΑΕΛ κατάφερε να μείνει «όρθια» και τελικά να μην χάσει από τον ανώτερο Αστέρα Τρίπολης, που στάθηκε άξιος της μοίρας του, χάνοντας πολλές ευκαιρίες και έχοντας δύο δοκάρια. 

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πήρε «χρυσό» βαθμό (1-1) μέσα στην Αρκαδία, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 18' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη, σε μια υπόδειξη του Κύζα που αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους και μάλιστα στο ημίχρονο του αγώνα εξέδωσαν ανακοίνωση. Πρόκειται πράγματι για μια πολύ δύσκολη φάση, με τον διαιτητή όμως να μην δικαιολογείται για την κόκκινη στον Γιοβάνοβιτς. 

Ο Αστέρας έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα για το υπόλοιπο του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ και να «σκοτώσει» το ματς, στάθηκε και άτυχος βρίσκοντας δύο φορές το οριζόντιο δοκάρι (Δημούτσος στο 38' και Στανισάβλιεβιτς στο 86') και αυτό το πλήρωσε. Στο 76' ο Δημούτσος έπεσε πολύ άτσαλα πάνω στον Αναστασόπουλο και ο Ναζλίδης που ανέλαβε την εκτέλεση έκανε το 1-1, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα. 

ΠΑΕ ΑΕΛ για Αστέρα: "Άντε και πρωταθλητής"

Ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ στον αγώνα με την ΑΕΛ, με πέναλτι που κέρδισε και αξιοποίησε ο Ιωαννίδης στο 18'. Ο διαιτητής Κύζας, μάλιστα, έδειξε κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των Θεσσαλών, Γιοβάνοβιτς. Η διοίκηση των "βυσσινί" εξέδωσε ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους, εξαπολύοντας επίθεση στον ρέφερι.

Σε αυτή ανέφερε πως ο Κύζας έγινε διεθνής "σφυρίζοντας ανύπαρκτα πέναλτι και ανύπαρκτες αποβολές", πως "έτσι ο Αστέρας βρίσκεται 10 χρόνια στην κατηγορία και στην Ευρώπη", ενώ σημείωσε: "Aς δει κάποιος τις διαιτησίες του Αστέρα με Πλατανιά, ΠΑΣ και την σημερινή, για να καταλάβει πως από 0 βαθμούς, έφτασε στους 12. Άντε και πρωταθλητής".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ: "Αν βλέπουν αυτή τη στιγμή τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης-ΑΕΛ ο εισαγγελέας και το δικαστήριο που θα δικάσουν τον Μποροβήλο μαζί με τον Μπέο, τον Τσακογιάννη, τον Παπαδόπουλο και τους άλλους της εγκληματικής οργάνωσης του πορίσματος Παπανδρέου, θα αντιληφθούν τι έγινε στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1996 και πως ομάδες με 300 φιλάθλους βρίσκονται 10 χρόνια στη Superleague.

Με αυτούς έγινε ο Κύζας διαιτητής Superleague και διεθνής και γι' αυτό σφυρίζει ανύπαρκτα πέναλτι και ανύπαρκτες αποβολές στο 18ο λεπτό. Έτσι ο Αστέρας βρίσκεται 10 χρόνια στην κατηγορία και στην Ευρώπη και ιστορικές ομάδες σαν την ΑΕΛ, τον ΟΦΗ, τον Άρη, τον Ηρακλή και άλλες, γυρίζουν σε χωριά. Κύριοι, γι' αυτό φάγατε τον Μπίκα, τον Τσαχειλίδη και τον Καλύβα, ευαγγελιζόμενοι την κάθαρση. Aς δει κάποιος τις διαιτησίες του Αστέρα με Πλατανιά, ΠΑΣ και την σημερινή, για να καταλάβει πως από 0 βαθμούς, έφτασε στους 12. Άντε και πρωταθλητής... Η κάθαρση είναι εδώ".

O αγώνας

Ο Αστέρας μπήκε με σαφή διάθεση να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η ΑΕΛ από την άλλη αναζητούσε ένα παιχνίδι υπομονής, με έλεγχο των χώρων και χαμηλό τέμπο, επιχειρώντας να απορροφήσει την όποια πίεση ασκούσαν οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά.

Με τους Μαρουκάκη και Ναζλίδη να πιέζουν σωστά, οι φιλοξενούμενοι δυσκόλευαν την δημιουργία του Αστέρα από χαμηλά, αναγκάζοντας τον σε παιχνίδι με πολλές κοντινές πάσες και κυρίως παράλληλο. Τα προβλήματα της ομάδας του Σάκη Τσιώλη άρχιζαν όταν οι Αρκάδες έβρισκαν τον τρόπο να μεταφέρουν την μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου προς την επίθεση και από τον άξονα.

Τσουκαλάς και Δημούτσος, ενίοτε και ο Τσιλιανίδης έπαιρναν μέτρα, δημιουργούσαν υπεραριθμίες και δημιουργούσαν ρήγματα. Ο Δημούτσος στο 2' αστόχησε από πλεονεκτική θέση και τον μιμήθηκε ο Τσουκαλάς στο 13', αφού έκανε ένα αδύναμο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι και μετά από στρώσιμο της μπάλας του Φερνάντες με το κεφάλι.

Η πίεση του Αστέρα έφερε αποτέλεσμα στο 16ο λεπτό, έστω κι αν χρειάστηκε μια υπόδειξη "τραβηγμένη από τα μαλλιά" του ρέφερι Κύζα. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν με άνεση την μπάλα έξω από την περιοχή του Ξενοδόχοβ, ο Ιωαννίδης προσπάθησε να βρεθεί σε θέση εκτέλεσης, πιέστηκε από Μονιάκη (κυρίως), Γιοβάνοβιτς και έπεσε στο έδαφος.

Ο Κύζας έδειξε το σημείο του πέναλτι και απέβαλλε τον Γιοβάνοβιτς, με τα δεδομένα της αναμέτρησης να αλλάζουν άρδην. Και αν κάποιος μπορεί να δικαιολογήσει την εσχάτη των ποινών, σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει για την κόκκινη στον στόπερ των φιλοξενούμενων.

Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα και με ψυχραιμία σκόραρε για το 1-0 του Αστέρα στο 18'. Τέσσερα λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση για την ΑΕΛ, όταν σε παιδικό λάθος του Χαμντανί, ο Ντοναρούμα αντέδρασε σωτήρια στο μονοκόμματο του Ναζλίδη!

Ο Τσιώλης πέρασε τον Ντέλετιτς στην θέση του Αβραάμ στο 31ο λεπτό, μια αλλαγή για λόγους τακτικής, που είχε να κάνει με την καλύτερη ισορροπία της ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Δημούτσος στο 38' θέλησε να εκμεταλλευθεί ένα λάθος του Ξενοδόχοβ πλασάροντας ψηλοκρεμαστά πολύ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Υπό συνεχή και δυνατή βροχόπτωση παίχτηκε το δεύτερο ημίχρονο στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", γεγονός που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών όσο κυλούσε ο χρόνος. Η ΑΕΛ είχε τον Ντοντό στη σύνθεση της από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Τσιώλη να αλλάζει συνεχώς θέσεις στον Βραζιλιάνο και σχήματα στην ομάδα του, ψάχνοντας έναν τρόπο να λειτουργήσει περισσότερο ορθολογικά το σύνολο του.

Η εικόνα όμως δεν άλλαζε και μάλιστα ελέω Ξενοδόχοβ ο Αστέρας δεν μπορούσε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είχε σπουδαίες επεμβάσεις στο 50', το 51' και το 54', κρατώντας στο ματς την ΑΕΛ.

Το ματς κυλούσε με τον Αστέρα να διατηρεί την υπεροχή αλλά σταδιακά να χάνει τον ρυθμό του, κάτι που πλήρωσε στο 76ο λεπτό. Αυστηρό το πέναλτι που δίνει ο Κύζας αλλά έδωσε το δικαίωμα ο Δημούτσος με το απρόσεκτο μαρκάρισμα του στον Αναστασόπουλο και ο Ναζλίδης με άψογο χτύπημα από τα 11 βήματα ισοφάρισε σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους στο 77'! Η ψυχολογία άλλαξε στρατόπεδο, αγχώθηκε ο Αστέρας και η ΑΕΛ απείλησε εκ νέου δυο 82' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντοντό που βρήκε τον Ντοναρούμα σε ετοιμότητα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Στανισάβλιεβιτς "όπλισε" με το αριστερό αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοβ! Στο 90ο λεπτό ο Ιγκλέσιας στο δεύτερο δοκάρι "διάβασε" τη φάση αλλά η κεφαλιά - ψαράκι που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δημούτσος αιφνιδιάστηκε και από τα τέσσερα μέτρα έστειλε την μπάλα άουτ, μετά από κόρνερ του Μάσα.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η ΑΕΛ πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", απέναντι στον Αστέρα που πλήρωσε το γεγονός ότι δεν "κλείδωσε" το ματς όταν μπορούσε.

Με πληροφορίες από sport24.gr, sport-fm.gr