Την ικανοποίηση του για το έργο της Γ.Γ.Α. για την περίοδο 2015-2019 εξέφρασε ο Γ.Γ.Α. Ιούλιος Συναδινός από τη Λάρισα όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Νέων – Ανδρών -Γυναικών 2019 που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στο Στάδιο Αλκαζάρ.

Ο κ. Συναδινός αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις των ΕΑΚ της χώρας για την προσφορά τους και την άρτια συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, σημείωσε, πως, «η κατάσταση του Ελληνικού Αθλητισμού το 2015 ήταν με τεράστια προβλήματα και παραλάβαμε σε δύσκολες συνθήκες.

Ο πρώτος στόχος μας ήταν ο Ελληνικός Αθλητισμός να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία να σταθεί όρθια.Φαίνεται ότι τα καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και να σημειωθεί ανάκαμψη του Ελληνικού Αθλητισμού.

Όταν παραλάβε ο προϋπολογισμός ήταν 10 εκ. ευρώ και φθάσαμε τον προϋπολογισμό στα 13 εκ. ευρώ, πληρώνοντας συγχρόνως τα χρέη που παραλάβαμε σε προπονητές και ολυμπιονίκες».

Αναφερόμενος σε θέματα προσωπικού των ΕΑΚ υποστήριξε ότι » αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε το ένα προς ένα, δηλαδή, ένας θα φεύγει ένας θα προσλαμβάνεται. Αυτό φαίνεται ότι δεν θα ισχύσει με κυβέρνηση της ΝΔ που έχει πει, στις πέντε αποχωρήσεις θα υπάρχει μια πρόσληψη».

Ο κ. Συναδινός μίλησε για απόκτηση αδείας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας, που παρέχουν ασφάλεια και υγιεινή και τόνισε ότι θα υπάρξει ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σταδίων.

Για το Στάδιο Αλκαζάρ δήλωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για τις απαραίτητες εργασίες και την μελέτη στατικότητας από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ενω θα κατασκευαστεί και το κλειστό προθερμαντήριο στίβου. «Η Λάρισα θα καταστεί το Κέντρο Κλασικού Αθλητισμού» είπε ο κ. Συναδινός.

Ερωτηθείς να σχολιάσει την πιθανή πρόταση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια για παραχώρηση του Σταδίου Αλκαζάρ, δήλωσε ότι «κανένα σταάδιο δεν πωλείται.

Είναι δημόσια και θα παραμείνουν δημόσια», είπε με νόημα ο Γ.Γ.Α. ο οποίος το βράδυ θα τιμηθεί από τον ΣΕΓΑΣ μαζί με τον περιφειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

ert.gr