Στους παίκτες που υπολογίζει αρκετά ο Τζιανλούκα Φέστα συγκαταλέγεται ο Θεοχάρης Ηλιάδης.

Ο 25χρονος που έγινε πέρσι τον Γενάρη κάτοικος Λάρισας και μάλιστα είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία (στην ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ), μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον ως ένα «πολυεργαλείο» της ΑΕΛ στα χέρια του Ιταλού κόουτς.

Η κλασική του θέση είναι ανασταλτικός χαφ, όμως και λόγω σωματοδομής (1.85) παίζει και στόπερ, ενώ εκείνος που τον καθιέρωσε ήταν ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Επί Φέστα όμως γυρίζει «πασπαρτού» σαν ρολόι τις θέσεις στην ενδεκάδα και καλύπτει, με πολλές αξιώσεις μάλιστα, κάθε κενό που παρουσιάζεται.

Ηδη μάλιστα τον έχουμε δει σε 4 διαφορετικές, με τον 51χρονο στον πάγκο.

*Στο ντεμπούτο του Φέστα στην Τρίπολη ξεκίνησε βασικός, αντικαταστάθηκε στο 87' και ήταν «6άρι» με εσωτερικούς τους Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς στο 3-5-2 των «βυσσινί». 

*Στο 1-1 του Περιστερίου αντικατέστησε τον Στίφλερ στο 60' και μαζί με τον Κολομπίνο ήταν τα δύο κεντρικά χαφ στο 3-4-3 της ΑΕΛ.

*Μετά τον είδαμε ξανά στο 3-2 της Κρήτης, όπου στην ανάπαυλα αντικατέστησε τον Μπέρτο και πήρε τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας. Επειδή όμως μπροστά του είχε τον Γκράουρ, σε θέση άμυνας γυρνούσε ουσιαστικά τρίτος στόπερ και ο Μολδαβός έπαιρνε όλη την πλευρά, στην επίθεση όμως γίνονταν ένας κλασικός μπακ.

*Δεξιός μπακ σε τετράδα ήταν και στη Λαμία, όπου η ΑΕΛ έχασε με 2-1 λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

*Μέχρι που φτάσαμε στην πρεμιέρα των play out, όπου στη Ριζούπολη μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο (ξανά σε τετράδα) και ήταν ο από εκεί οπισθοφύλακας των «βυσσινί» στο 2-0 που κέρδισαν τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ετσι ο Ηλιάδης το τελευταίο δίμηνο έχει παίξει «6άρι», «6αρο-8άρι», δεξί και αριστερό μπακ!

gazzeta.gr