Η Μιχαέλα Λάκη βρίσκεται ανάμεσα στις 44 τενίστριες του κόσμου που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα "Grand Slam Player Development Programme" της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης για το 2022.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα Grand Slam Player Grants το οποίο έχει καθιερωθεί από το 1986 και είναι η συμφωνία των τεσσάρων Grand Slam, να βοηθήσουν επίλεκτα παιδιά που προέρχονται από αναπτυσσόμενες τενιστικά χώρες, τα οποία έχουν προοπτικές να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο τένις.

Η λίστα που ανακοίνωσε η ITF, περιλαμβάνει και το όνομα της Μιχαέλα Λάκη καθώς και της πρόσφατης πρωταθλήτριας του Australian Open και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης των κοριτσιών, Πέτρα Μαρτσίνκο.

Όλα τα παιδιά του προγράμματος Grand Slam Player Development Programme θα πάρουν από 25,000$ τα οποία θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις συνθήκες προπόνησης, να κάνουν περισσότερα ταξίδια οπότε και περισσότερα τουρνουά και γενικά είναι στο πλαίσιο στήριξης που οφείλει μια ομοσπονδία στους επίλεκτους αθλητές.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΣ των Grand Slams, Ούγο Βαλένσι, τόνισε σχετικά: "Εκ μέρους των τεσσάρων Grand Slam, εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στους 44 αποδέκτες των Grants Slam Players Grand. Ελπίζουμε αυτές οι επιχορηγήσεις να συνεχίσουν την κληρονομιά του Προγράμματος Ανάπτυξης Παικτών, βοηθώντας τους επαγγελματίες και τους νεαρούς παίκτες από αναπτυσσόμενες χώρες να διαγωνιστούν διεθνώς σε μερικές από τις πιο διάσημες διοργανώσεις του κόσμου".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ITF, Νταβίντ Χάγκερτι, είπε: "Στο επίκεντρο των αναπτυξιακών μας στόχων είναι ότι κάθε παίκτης με ταλέντο, ανεξάρτητα από το πού ζει ή τους πόρους που έχει στη διάθεσή του, θα έχει την ευκαιρία να εκπληρώσει τις δυνατότητές του. Οι πρόσφατες επιτυχίες παικτών όπως ο Ons Jabeur της Τυνησίας καταδεικνύουν τη σημασία αυτής της υποστήριξης και ευχαριστούμε τα τουρνουά Grand Slam για τη συνεχή επένδυσή τους στα αστέρια του μέλλοντος".

Πηγή: Tennis24