Την ανοδική του πορεία συνέχισε ο Απόλλων Λάρισας ο οποίος έφτασε στη τέταρτη συνεχόμενη νίκη του καθώς επικράτησε και του ΑΟΧ/Κισσαμικού στο Αλκαζάρ με 2-0, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Football League.

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη, καθάρισε την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο, με την οποία έφτασε τους 25 βαθμούς και ανέβηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη με την Σπάρτη, ενώ ο ΑΟΧ/Κισσαμικός παρέμεινε στους 27 βαθμούς και στη 4η θέση.

O αγώνας

Σε ένα ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο για τον Απόλλωνα ο οποίος ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή της μπάλας και άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Βαγγέλη Ανδρέου, ενώ έφτασε και στο 2-0 με τον Μαυριά λίγο πριν την ανάπαυλα κάνοντας ακόμα πιο εύκολο το έργο του στην επανάληψη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων Λάρισας με αβαντάζ το υπέρ του 2-0 προσπάθησε κυρίως να κάνει καλή διαχείριση, ενώ ο ΑΟΧ/Κισσαμικός ήθελε ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και τους Λαρισαίους να φτάνουν σε μια μεγάλη νίκη.

Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης έφερε και το πρώτο γκολ για την ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη, όταν ο Μαυριάς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Λαζαρίδης έκανε κακό υπολογισμό της μπάλας κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ανδρέου και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Ο ΑΟΧ/Κισσαμικός απείλησε για πρώτη φορά στο 32' με το σουτ του Γκίνη έξω από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία του Παϊτέρη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κακάμης για την λαρισινή ομάδα έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Μαυριάς με προβολή ανάγκασε τον Λαζαρίδη να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Με την συμπλήρωση του 40' ο Απόλλωνας έφτασε και στο 2-0 όταν ο Μαυριάς έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Λαζαρίδη για το δεύτερο γκολ των παικτών του Νίκου Θεοδοσιάδη. Το 2-0 δεν άλλαξε στα υπολειπόμενα μέχρι το ημίχρονο λεπτά.

Στην επανάληψη οι Χανιώτες πήγαν να δημιουργήσουν ευκαιρία στο 50' με μια επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά του Ξύδα, να απομακρύνεται από τον πορτιέρο του Απόλλωνα, ενώ στο 60', ύστερα από λάθος γύρισμα του Παπαζαχαρία προς τον Παϊτέρη ο Χαλκιαδάκης έκλεψε τη μπάλα όμως το τελείωμα του ήταν αδύναμο και έτσι ο Παϊτέρης μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Οι Λαρισαίοι απείλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 77' όταν ο Αγρόδημος έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Τσιλούλης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας των Κρητικών, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Πλέον επόμενο παιχνίδι και τελευταίο για τον πρώτο γύρο αυτό στην Άρτα κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης την προσεχή Κυριακή (18/2 15:00).

Διαιτησία: Βρέσκας (Κελεσίδης, Δημόπουλος)

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Κουρτεσιώτης (90'+2 Δημολιάς), Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Ε., Αγρόδημος, Χατζής, Μαυριάς, Τσιλούλης, Κανούλας, Καρακατσάνης (67' Σουλίδης), Κακάμης (73' λ.τ. Κακάμης).

ΑΟΧ/Κισσαμικός (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Παντελάκης, Φουάσης, Ζιούλης, Σάλιακας, Σελινιωτάκης, Γκίνι (77' Τασιούλης), Χαλκιαδάκης, Αποστολίδης, Ξυδάς, Λέο (61' Νικόλτσης).

athleticlarissa.gr