Όλο και ανεβαίνει ο Ιωνικός και δείχνει τις υψηλές του βλέψεις... Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ήταν σαφώς καλύτερη του Απόλλωνα Λάρισας την Τετάρτη (10/2) και επικράτησε εντός έδρας με 1-0 για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 2, φτάνοντας έτσι σε τρίτη συνεχόμενη νίκη.

Οι Νικαιώτες, λοιπόν, με 14 βαθμούς είναι στο -1 από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, με τους Θεσσαλούς από την πλευρά τους να γυρίζουν στα αρνητικά αποτελέσματα και το ντεμπούτο του Κώστα Φραντζέσκου στον πάγκο δεν στέφθηκε με επιτυχία, μετρώντας 5 πόντους στην 9η θέση.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Ματσούκας σούταρε στο 23' από πλάγια θέση και μπλόκαρε ο Αστράς, ενώ στο 38' από γύρισμα του Ομάρ από αριστερά ο Πλατέλλας έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά αστόχησε.

Από πλευράς Απόλλωνα, ο Γιάκος είχε ένα άστοχο σουτ στο 41', ενώ ανάλογη κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Φαζού στο 44' για λογαριασμό των γηπεδούχων μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Πλατέλλας.

Στο 56' ήρθε το γκολ για τον Ιωνικό, με τον Κάστρο να αξιοποιεί με κοντινό πλασέ τη σέντρα του Πλατέλλα από δεξιά, με το ματς να χάνει τον ρυθμό του από εκεί και πέρα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και έπρεπε να φτάσουμε στο 89' για να καταγραφεί μια αξιοσημείωτη ευκαιρία, με τον Ρόλε να πασάρει στον Κάστρο, που δεν έκανε καλό σουτ και ο Αστράς απέκρουσε.

Εντέλει, ο Ιωνικός κράτησε το πολύτιμο τρίποντο κι ενώ τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπρίτο στο 90' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μαχαίρας του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Κωνστάντιο του Συνδέσμου Εύβοιας και τον Σταυρόγλου του Συνδέσμου Αθηνών.

Κίτρινες: 30' Κύργιας, 74' Μπρίτο, 80' Κάστρο, 90'+3 Αναγνωστόπουλος

Κόκκινες: 90' Μπρίτο.

IΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Παπαγεωργίου, Ομάρ (77' λ. τρ. Μουστάκης), Κύργιας, Φαζός, Γκοτσούλιας, Νιάσε (64' Τιεντσέ), Πλατέλλας (90'+4 Μάναλης), Ματσούκας (64' Μπρίτο), Ρόλε (90'+4 Tσιριγώτης), Κάστρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Αστράς, Σκούπρα (78' Νύκταρης), Γκόλιας, Καρρίκι, Μόρας, Χατζής, Μπάλλας (59' Μπάμπης), Μπαλογιάννης (39' λ. τρ. Λίταινας), Μπαστιάνος (59' Ντα Κάμπο), Γιάκος, Αθανασιάδης (78' Τασιούλης).

a-sports.gr