Αφού «μούδιασαν» για δύο εβδομάδες, αρχικά λόγω της διακοπής για τις εθνικές ομάδες και στη συνέχεια λόγω της αναβολής του πρωταθλήματος μετά τον εμπρησμό του σπιτιού του αρχιδιαιτητή Μπίκα, οι παίκτες της ΑΕΛ ετοιμάζονται για το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους μετά από 20 μέρες.

Αντίπαλος ο Αστέρας στην Τρίπολη το προσεχές Σάββατο. Η ΑΕΛ ξεκίνησε από τη Δευτέρα την προετοιμασία της με προπόνηση στις 12 το μεσημέρι στα Δένδρα. Απόντες ήταν ο Νίκο Βαρέλα, ο οποίος στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου και την Τρίτη ολοκληρώνονται οι εξετάσεις του ώστε να προσδιοριστεί πλήρως το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και ο Πολ Ουρτάδο, που αναρρώνει από εμπύρετη ίωση και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις από την Τρίτη.

Αντίθετα, ένα μέρος του ομαδικού προγράμματος έβγαλε μετά από καιρό ο νεαρός Καρατάσιος. Οι προπονήσεις συνεχίζονται την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο προπονητικό κέντρο των Δένδρων. Στο διάστημα αυτό ο Σάκης Τσιώλης είχε την ευκαιρία να κάνει μία μίνι προετοιμασία, μαθαίνοντας τους παίκτες του και καταλήγοντας στο σύστημα που ταιρίάζει περισσότερο, μελετώντας τα λάθη της ομάδας στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ήδη ο Σάκης Τσιώλης είδε περισσότερα πράγματα που ήθελε από τους παίκτες του στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας, δηλώνοντας ικανοποιημένος.