Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, στα γραφεία του Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδο Φιλιππούπολης παρουσία πολλών μελών η καθοριστική και ιστορικής σημασίας Γενική Συνέλευση του λαρισινού συλλόγου για τη μετατροπή της ομάδας σε ΠΑΕ ενόψει της συμμετοχής της στη Football League την προσεχή σεζόν.

Κατά την διάρκεια αυτής έγιναν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των τακτικών αλλά και των αναπληρωματικών μελών του νέου Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, ενώ εκλέχθηκε και τριμελής εξελεγκτική Επιτροπή. Επίσης πάρθηκε απόφαση για την σύσταση της νέας ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ενώ ψηφίσθηκαν και τα καταστατικά διατάξεων της νέας ΠΑΕ. Ακόμη καθορίσθηκε και το Μ.Κ. της νέας ΠΑΕ βάσει νομοθεσίας.Θα τεθούν στην διάθεση των φιλάθλων 10.000 μετοχές των 30 ευρώ έκαστη, ενώ το 10% του αρχικού Μ.Κ. θα πάει στο ιδρυτικό σωματείο, δηλαδή στον Ερασιτέχνη Απόλλωνα.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο νυν πρόεδρος και νέος μεγαλομέτοχος της ομάδας, Παναγιώτης Μαντζανάς ο οποίος εξήρε την συνολική προσπάθεια όλων των συνεργατών του, από την ώρα που ήρθε στον ιστορικό σύλλογο, τον οποίο αγάπησε και δέθηκε μαζί του, μέχρι και τώρα. Ζήτησε να μην υπάρξει ούτε τώρα, αλλά ούτε και στο μέλλον διαχωριστικές "γραμμές" ανάμεσα στον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ, λέγοντας ότι νοιώθει πως όλοι είναι μια οικογένεια. Επίσης τόνισε πως οι μετοχές είναι "ανοιχτές" και διαθέσιμες για τους φιλάθλους, που θέλουν να πάρουν. Επισήμανε ότι ξεκινάει μια νέα εποχή για τον ιστορικό Απόλλωνα, όπου θέλει αρωγούς σε αυτήν την προσπάθεια όλα τα μέλη και τους φίλους του.

Η πενταμελής διοικούσα επιτροπή

Κατά την διάρκεια της Γ.Σ. του Απόλλωνα Λάρισας υπήρξε ο καθορισμός της πενταμελούς Διοικούσας Επιτροπής βάσει του άρθρου 64 του Νόμου 2725/199, η οποία θα τρέξει όλες εκείνης τις απαραίτητες διαδικασίες για την μετατροπή της ομάδας σε ΠΑΕ, ενω θα έχει και την ευθύνη των οποίων υπογραφών για το επόμενο τρίμηνο, τετράμηνο Πρόεδρος αυτής της Διοικούσας Επιτροπής ορίσθηκε ο γνωστός Λαρισαίος νομικός Γιώργος Βέβης  αντιπρόεδρος ο επίσης νομικός Αθανάσιος Μαμάκος και μέλη οι κ.κ. Γιώργος Λιότσιος, Ελευθέριος Παπαδόπουλος και Χρήστος Γεωργίου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Στην σημαντικότατη Γενική Συνέλευση του Απόλλωνα Λάρισας, εκτός όλων των άλλων που αφορούσαν την μετατροπή της ομάδος σε ΠΑΕ πραγματοποιήθηκε και η εκλογή των μελών του νέου Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Λάρισας.

Σε αυτήν μετέχουν οι κ.κ. Απόστολος Φωτάκης, Χρήστος Τερζούδης, Θάνος Μαργαριτόπουλος, Χρήστος Μπουχουρίδης, Ευάγγελος Δοξόπουλος, Ιωάννης Βαρδακάρης, Χρήστος Γεωργίου, Ιωσήφ Ιωαννίδης, Γεώργιος Λιότσιος και Παναγιώτης Παπαμιχαήλ.

Εκκρεμεί μια θέση που θα καλυφθεί από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Παλαιμάχων της ομάδας. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η συγκρότηση σε σώμα όπου να κατανεμηθούν και οι ιδιότητες των μελών. Επίσης φηφίσθηκε δια βοής και εκλέχθηκε και τριμελής Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία θα έχει τον ρόλο παρακολούθησης των τεκτενόμενων στον Ερασιτέχνη και η οποία αποτελείται από τους κ.κ. Αναστάσιο Ζηλιασκούδη, Λουκά Λουκά και Παναγιώτη Δοξόπουλο.

Έξι ανανεώσεις συμβολαίων

Μετά τις αποχωρήσεις, η διοίκηση του Απόλλωνα Λάρισας προχώρησε σε ανανεώσεις παικτών ενόψει της συμμετοχής στη Football League. «Ο Απόλλων Λάρισας ανακοινώνει ότι μετά από συζητήσεις του προέδρου μας κ. Παναγιώτη Μαντζανά, συμφώνησε και ανανέωσε την συνεργασία του, για την σεζόν 2017-18, όπου θα βρεί την λαρισινή ομάδα στην Football League, με τους εξής ποδοσφαιριστές:

1) Κολοβό Ιωάννη

2) Συράκο Νικόλαο

3) Σαχινίδη Βασίλη

4) Σάββα Αθανάσιο

5) Ιορδανίδη Νικόλαο

6) Καρακατσάνη Πλάτωνα

Ευχόμαστε στους παίκτες να είναι υγιείς και δυνατοί και να βοηθήσουν τα μέγιστα για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει σαν ομάδα, για καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Η εκτίμηση μας στο πρόσωπο σας, είναι δεδομένη. Η απόδοση σας στους αγωνιστικούς χώρους, πιστεύουμε να είναι η αναμενόμενη...», τονίζει η ανακοίνωση.