Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ΑΕΛ και Κέρκυρα στο AEL FC ARENA, αποτέλεσμα που δίνει πλεονέκτημα στη μάχη της παραμονής στους "Φαίακες".

Αν και προηγήθηκε στο 80' με τον κορυφαίο φέτος Ναζλίδη, η ΑΕΛ ισοφαρίστηκε στο 84' από την Κέρκυρα και έχασε την ευκαιρία να πάρει τους 3 βαθμούς και να την προσπεράσει στη βαθμολογία.

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι την πίεση ψηλά που ασκούσε η ΑΕΛ. Κάτι που δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα μετά το 15' ο Σάκης Τσιώλης να ανακατεύει θέσεις και πρόσωπα στην τριάδα πίσω από τον Αβραάμ.

Ωστόσο οι κινήσεις αυτές δεν φάνηκε να βοηθούν την εικόνα της ομάδας του, καθώς την ώρα που ο Ιωάννου καθάριζε κάθε υποψία φάσης στην εστία του Κουτζαβασίλη, οι Εμπστάιν και Γεωργίου βοηθούσαν τον Τουράμ να... γράφει τελικές, έστω και αν δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Βέβαια από τα πόδια του Βραζιλιάνου ξεκίνησε η μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, στο 25', την οποία όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε ο Γεωργίου, ούτε ο Κόντος.

Οι γηπεδούχοι το μόνο που είχαν να επιδείξουν ήταν η φάση του 36ου λεπτού, όπου ζήτησαν πέναλτι στην ανατροπή του Καπό από τον Γκομέζ, όμως από τη στιγμή που ο Ζαχαριάδης δεν έδειξε κάτι, το 0-0 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, μόνο ως φυσική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί, παρά το πάθος και τα δυνατά μαρκαρίσματα (4 κίτρινες κάρτες) που υπήρξαν.

Στην επανάληψη, οι ρόλοι μεταξύ των δύο ομάδων άλλαξαν... Η ΑΕΛ ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ντέλετιτς να βοηθάει πολύ στο δημιουργικό κομμάτι και η Κέρκυρα εκείνη που δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα. Παρά την κατοχή όμως, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Κουτζαβασίλη, καθώς τα χάλαγαν στην τελική πάσα.

Όλα αυτά όμως μέχρι τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, όπου είδαμε οτι δεν είχαμε... δει στα προηγούμενα 80. Στο 82' ο Ναζλίδης εκμεταλλεύτηκε την κόντρα από το σουτ του Γκόλια και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ, αλλά πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 84', ο Νίκιτς μετά από κόρνερ του Επστάιν, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Μονιάκης (67΄Κοντορ), Τίκο (46' Αμίτ), Φάρκας, Γκόλιας, Μασαλέσα, Ντέλιτιτς, Βαρέλα (74' Τσακοπίνο), Κάπος, Ναζλίδης, Αβραάμ.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (66 Νίκιτς), Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου, Γκόμες, Κοντος (65΄Ζορμπάς), Σιόντης (83΄Γεωργακόπουλος, Ιωάννου, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ.

*Με πληροφορίες από gazzetta.gr