Το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η Ξάνθη την Τετάρτη (4/12), κερδίζοντας με 3-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στα Πηγάδια και ανατρέποντας το εις βάρος της 1-2 του πρώτου αγώνα.

Οι ακρίτες έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Εντουάρντο γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Μπαριέντος από επίκαιρη θέση δεν δυσκολεύθηκε να βρει δίχτυα για το 1-0.

Οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης και στο 37' ο Σάο Μπέντο έδιωξε δύσκολα το σουτ του Χατζή εκτός περιοχής, με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να αγγίζουν το 2-0 ένα λεπτό αργότερα, αλλά ο Γκέκας νίκησε στο τετ α τετ τον Μπαριέντος.

Στο 42' Εντουάρντο και Μπαριέντος συνεργάστηκαν ωραία και ο Ντε Αμορίμ με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-0, ενώ στο 47' οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγάλη τους ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι, με τον Μπαστακό να κάνει την προβολή στην κίνηση μετά από σέντρα του Κουρτεσιώτη από αριστερά, για να επέμβει εντυπωσιακά ο Σάο Μπέντο.

Δεν έγινε το 2-1 και, αντίθετα, όλα τελείωσαν στο 49ο λεπτό, με τον Μπαριέντος να κάνει ένα σουτ που εξελίχθηκε σε ασίστ για τον Στάρτζεον, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαδόπουλος του Συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς από τον ίδιο Σύνδεσμο τους Πάτρα και Νατσιόπουλο.

Κίτρινες: 80' Στάρτζεον - 75' Χατζής.

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Κόλτσης): Σάο Μπέντο, Λισγάρας, Μαλεζάς, Καμαρά, Σόσα, Κοβάτσεβιτς (77' Θυμιάνης), Μουλέν (79' Ντε Λούκας), Εντουάρντο (64' Τζουρίτσκοβιτς), Μπαριέντος, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ(Αριάν Μπελά): Γκέκας, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Κούλπας, Καρρίκι, Χατζής, Λίταινας, Μπρέμπος (71' Νύκταρης), Τασιούλης (46' Σιφναίος), Ναζίμ, Μπαστακός (63' Γκουντρουμπής).