Η εξαιρετική πορεία της Λαρισαίας Μιχαέλας Λάκη στο ντεμπούτο της σε Grand Slam, σταμάτησε από την 16χρονη Αμερικανίδα και Νο350 στον κόσμο (στο Νο1250 η Λάκη) Ρόμπιν Μοντγκόμερι, η οποία επικράτησε με 6-2, 6-0 μετά από περίπου μία ώρα παιχνίδι, μένοντας εκτός τουρνουά.

Παρά το γεγονός αυτό η 16χρονη Ελληνίδα προσπάθησε τόσο στο 1ο, όσο και στις αρχές του 2ου set να μείνει μέσα στο παιχνίδι, ωστόσο το service της δέχθηκε μεγάλη πίεση από την Μοντγκόμερι, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 5/10 break-points και 55% στις επιστροφές (29/53).

Η Λάκη ξεκίνησε πολύ καλά στην αναμέτρηση κατακτώντας το 1ο game με love game, ωστόσο στη συνέχεια η Μοντγκόμερι κατέκτησε τα 5 επόμενα game “σπάζοντας” 2 φορές το service της Ελληνίδας τενίστριας φτάνοντας στο 5-1, για να κλείσει λίγο αργότερα το set με 6-2.

Στο 2ο σκέλος η παίκτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου δέχθηκε break από την Αμερικανίδα στο 1ο service-game, ενώ στη συνέχεια αν και είχε 3 ευκαιρίες να το πάρει πίσω δεν τα κατάφερε με την Μοντγκόμερι να φτάνει σε ένα καθοριστικό (για το set) hold.

Από εκεί και πέρα το σερί της Αμερικανίδας συνεχίστηκε και με 2 ακόμη break έφτασε στο 5-0 παρά το γεγονός ότι η Λάκη πάλεψε για να κρατήσει το service της “σβήνοντας” 3 break-points, ενώ από την άλλη δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τα 3 game-points.

Η Μοντγκόμερι έκλεισε το παιχνίδι με 6-0 έχοντας κερδίσει συνολικά 60 πόντους έναντι 37 της Ελληνίδας πρωταθλήτριας η οποία είχε μια εξαιρετική πρώτη παρουσία στο “παρθενικό” της Roland Garros φτάνοντας μέχρι τις “16” της διοργάνωσης.

tennis24.gr