Επιβλητικό τρίποντο πήρε την Κυριακή (31/1) η Παναχαϊκή, επικρατώντας με 3-0 του Απόλλωνα Λάρισας στο ΑΕL FC Arena και πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη της στη Σούπερ Λίγκα 2.

Έτσι, ύστερα από την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είναι στη 2η θέση με 9 βαθμούς, όσους έχει και ο Διαγόρας, και στο -2 από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό την ίδια στιγμή που οι Θεσσαλοί απογοητεύουν μετρώντας 2 πόντους στην 11η θέση κι έχοντας πετύχει μόλις ένα γκολ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι Αχαιοί άνοιξαν το σκορ στο 17', με τον Μουστακόπουλο να πασάρει στον Κουσκουνά και αυτός με σουτ νίκησε τον Αστρά.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για την ισοφάριση στο 28', με τον Κολοβούρη να κάνει σπουδαίες αποκρούσεις σε διαδοχικά σουτ των Νύκταρη και Αθανασιάδη, για να απαντήσουν με το δεύτερό τους γκολ οι φιλοξενούμενοι στο 36', όταν ο Γιούσης βγήκε στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Μπάτροβιτς, πέρασε και τον Αστρά και σε κενή εστία έγραψε το 0-2.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κολοβούρης έδειξε εκ νέου τα αντανακλαστικά του εξουδετερώνοντας κεφαλιά του Μπάλλα, με το β' ημίχρονο να ξεκινά με την αποβολή του Λαρέα στο 47' με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έτσι η Παναχαϊκή έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Στο 66' ο Απόλλων Λάρισας έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει, καθώς ο Στέφανος Αθανασιάδης σε εκτέλεση πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, παράβαση που καταλογίστηκε δύο λεπτά νωρίτερα για χέρι του Μπρους.

Από εκεί και πέρα, οι «κοκκινόμαυροι» διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους και σφράγισαν τη σπουδαία επικράτηση με το γκολ του Κόκα στο 90'+2, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσιμεντερίδης του Συνδέσμου Κοζάνης με βοηθούς τον Δημόπουλο του Συνδέσμου Φλώρινας και τον Μποζατζίδη του Συνδέσμου Μακεδονίας.

Kίτρινες: 64' Σκούπρα - 22' Λαρέα, 45' Kολοβούρης, 64' Κουσκουνάς.

Κόκκινες: 47' Λαρέα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Αστράς, Σκούπρα, Mόρας, Μπούσης, Καρρίκι (46' Παναγιώτου), Χατζής, Μπάλλας, Νύκταρης, Τασιούλης, Αθανασιάδης, Τζοβάρας (46' Γκόλιας).

Έπαιξαν και οι: Γκουντρουμπής, Χατζητερζόγλου.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Σταμόπουλος, Πλιάτσικας, Λαρέα, Μουστακόπουλος (46' Μπρους), Ανάκογλου, Γιούσης (81' Κόκας), Μπάτροβιτς (47' Πατάπης), Αραβίδης (66' Μαρκοπουλιώτης), Κουσκουνάς.

a-sports.gr