Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Βαγγέλης Πλεξίδας, απαντά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, που τον κατηγορεί για ανεξόφλητες υποχρεώσεις, κάνοντας λόγω για συκοφαντίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τρικαλινού επιχειρηματία:

"Η ανακύκλωση των ίδιων θεμάτων κάθε φορά που κάτι δεν εξελίσσεται όπως το επιθυμείτε, είναι προφανώς πάγια και γνωστή σε όλους τακτική σας και δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο.
Οι όροι του Συμφωνητικού της 29.09.2016 είναι σαφέστατοι και τους γνωρίζετε καλώς και η αναφορά σε οτιδήποτε πριν και εκτός από το Συμφωνητικό αυτό γίνεται από μέρους σας μόνον για την δημιουργία εντυπώσεων, οι οποίες είναι ψευδείς και συκοφαντικές και πλέον δεν γίνονται ανεκτές.
Το ποσό που καταβάλλατε ήταν λιγότερο και από το ελάχιστο τίμημα που είχε συμφωνηθεί αρχικά μεταξύ μας και σε αυτό συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως άλλη εκκρεμότητα και ούτε οφειλή από μέρους μας και το αποδεχτήκατε με εκκαθάριση των λογαριασμών. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται κατανοητό από μέρους σας.
Το εξώδικο που απεστάλη ήταν ελάχιστη ενέργεια για να σεβαστείτε αυτά που πρέπει και να μην συκοφαντείτε, φαίνεται όμως ότι τούτο δεν είναι αρκετό. Δεν καταλαβαίνω μάλιστα γιατί στο Εξώδικο νιώθετε την ανάγκη δημόσιας απάντησης. Όταν επιθυμείτε να εξαπολύσετε χείμαρρο ψευδών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών επιλέγετε να κρυφτείτε πίσω από την «ασφάλεια» του Δ.Σ.
Αυτό βέβαια δεν αποτελεί ελαφρυντικό για τους Λαρισαίους συνεργούς σας. Έχουν γνώση και ευθύνη όσων υπογράφουν όπως οι πολλές πλέον προσωπικές επιθέσεις, μηνύσεις και αγωγές κατά Λαρισαίων, φιλάθλων, παραγόντων, δημοσιογράφων, φορέων, αποφάσισαν όμως να συναινέσουν στα ψεύδη, υπηρετώντας φυσικά εσάς.
Οι αναφορές σας, όπως άλλωστε πράξατε και στο παρελθόν, για την υπόθεση της εγγυητικής επιστολής για την οποία και έχω αθωωθεί αμετάκλητα με την υπ΄ αριθμ. 369/2017 απόφαση του Πλημ/κείου Τρικάλων, είναι ευθέως και σκοπίμως συκοφαντικές και οφείλετε να ανακαλέσετε άμεσα. Το ίδιο βέβαια και για την δήθεν παλαιά υπόθεση της κας Μπατζελή.
Όπως λέμε και εμείς που δεν έχουμε το δικό σας lifestyle, ΄΄..παλιά ξινά σταφύλια …..΄΄.
Η σύνεση και η υπομονή είναι μεγάλο προσόν και δυστυχώς δείχνετε ότι δεν το έχετε και αυτό δεν σας τιμά και δεν τιμά και την Ιδέα της ΑΕΛ.
Πολλές φορές έχω αναφέρει ότι ΔΕΝ θα προβώ σε δημόσια αντιπαράθεση μαζί Σας και το επαναλαμβάνω και πάλι.
Μπορεί να μην έχω την δική σας ευκολία στην έκδοση ανακοινώσεων και της δημόσιας προβολής, όπως έχετε αναφερθεί για μένα στο παρελθόν, ωστόσο αυτό δεν με εμποδίζει να έχω την εκτίμηση και την αναγνώριση του κόσμου και ούτε βέβαια σας δίνει το δικαίωμα να με συκοφαντείτε. 
Αυτή τη φορά μάλιστα σας λέω, ότι επειδή ξεπεράσατε το μέτρο, θα καταφύγω στην Δικαιοσύνη με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο, όπως αρμόζει στις ύβρεις και στις συκοφαντίες Σας. Και χωρίς να αλλάζω την άποψη μου από την μια στιγμή στην άλλη, γνώριμη στάση σας.
Όσον αφορά την άποψη σας για την οικονομική μου επιφάνεια και την προσφορά μου, σας παραδίδω στην Κοινωνία, άλλοι άλλωστε κρίνουν και εμένα και εσάς καθημερινά."

Nωρίτερα η ΠΑΕ ΑΕΛ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο Βαγγέλης Πλεξίδας ουδέποτε πλήρωσε ΙΚΑ για τους ποδοσφαιριστές και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι ο κ. Βαγγέλης Πλεξίδας και η εταιρεία La Farm ουδέποτε πλήρωσαν ΙΚΑ για τους ποδοσφαιριστές και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ και δήλωνε ελάχιστους ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους στο ΙΚΑ.
Επίσης ο κ. Πλεξίδας και η La Farm ουδέποτε πλήρωσαν τους ποδοσφαιριστές Αραμπατζή Κυριακίδη Μπουσινάκη κλπ όταν αυτοί αγωνιζόντουσαν στη Γ Εθνική.
Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών του είναι η ΠΑΕ να πληρώσει στο ΙΚΑ 60.000€ και στους ως άνω ποδοσφαιριστές πάνω από 120.000€ μη καταβολών από τον κ. Πλεξίδα.
Παρά το γεγονός ο κ. Πλεξίδας και στο συμβόλαιο με το Ανίκητο Άλογο είχε δεσμευτεί να εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις και είχε δεσμευτεί απέναντι στον κ. Κούγια να πράξει το ίδιο, σήμερα έχει αποστείλει εξώδικο προς όλα τα μέλη του ΔΣ και ζητά να ανακαλέσουν βασιζόμενος σε μια παράγραφο του τελευταίου συμβολαίου που προσετέθη.
Ο κ. Πλεξίδας που εκείνη την ημέρα εισέπραξε για την εξόφληση του προπονητηρίου των Δένδρων περισσότερα χρήματα απ’ όσα δικαιούτο, περιέλαβε και παράγραφο περί του ότι η ΑΕΛ δεν θα διεκδικήσει από αυτόν χρήματα ακόμη κι αν υπάρξουν νέες οφειλές.
Η ΑΕΛ αφήνει στην κρίση όλων των Λαρισαίων αυτή τη συμπεριφορά και αναγνωρίζει ότι για λόγους εντελώς τυπικούς και παρά το ότι αυτό το είχαν συμφωνήσει από την αρχή και εγγράφως και προφορικά προς τον κ. Κούγια ενώπιον και του κ. Σωτήρη Μάρκου στο συμβολαιογραφείο του κ.
Παπαστεργίου δεν υποχρεούται να πληρώσει αυτά τα οποία δεν πλήρωσε όταν ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι όταν ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ο εμφανιζόμενος ως πάμπλουτος Πλεξίδας η εταιρεία οδηγήθηκε στην καταστροφή και στην εξαφάνιση γιατί ο Πλεξίδας έβαλε στο φάκελο δανειοδότησης πλαστή εγγυητική επιστολή τραπέζης.
Γι αυτό και του έχει απαγορευτεί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και γι αυτό ουδέποτε εμφανίστηκε το ονοματεπώνυμο του επισήμως σε έστω και ένα έγγραφο της ΠΑΕ ΑΕΛ την οποία πούλησε στην Ανίκητο Άλογο ο αδερφός του Σωτήρης Πλεξίδας.
Αυτά εις απάντηση εξωδίκου εγγράφου που τόλμησε να στείλει ο κ. Πλεξίδας στα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Δεν θέλουμε να ανακινήσουμε και παλιές ιστορίες του Πλεξίδα που είχε αναδείξει η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Μπατζελή αλλά αν προκληθούμε θα το κάνουμε.
Η ανοχή στην αμετροέπεια και στον νεοπλουτισμό (αν υπάρχουν και τα χρήματα τα οποία ισχυρίζεται, γιατί όταν έχεις χρήματα ούτε το ΙΚΑ εξαπατάς, ούτε πλαστές εγγυητικές για λίγα χιλιάρικα εκδίδεις) έχει όρια».